Verkkouutiset

Petteri Orpo. / LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

Petteri Orpo: Pakenevia reserviläisiä ei pidä ottaa vastaan

Kokoomuksen puheenjohtajan mukaan riski turvallisuusuhkista joukossa on ilmeinen.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpon mukaan Suomen ei pidä ottaa vastaan Venäjältä mahdollisesti laajoin joukoin pakenevia reserviläisiä turvapaikanhakijoina.

– Riski turvallisuusuhkista joukossa on ilmeinen. Meidän on asetettava kansallinen turvallisuus etusijalle, Petteri Orpo tviittaa.

Puolueen varapuheenjohtaja Elina Valtonen huomautti aiemmin, että asevelvollisuus tai liikekannallepano eivät itsessään ole perusteita turvapaikan myöntämiseen.

Hän kehotti Suomea tekemään asiasta linjauksen, kuten tasavallan presidentti Sauli Niinistö on esittänyt. Valtosen mukaan suuri määrä hakijoita on potentiaalisesti turvallisuusuhka.

Osa kansanedustajista on pohtinut turvapaikan myöntämistä venäläisille, jotka pakenevat maasta armeijakomennusta. Ulkoasiainvaliokunnan varapuheenjohtaja Erkki Tuomioja (sd.) on kertonut kannattavansa asiaa.

Maahanmuuttoviraston turvapaikkayksikön johtaja Antti Lehtinen sanoi Helsingin Sanomille, että oleellista arvioinnissa on se, onko turvapaikanhakija vaarassa joutua osallistumaan sotarikoksiin tai rikoksiin ihmiskuntaa vastaan ja mitä seuraa siitä, jos kieltäytyy asepalveluksesta.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta ,
MAINOS