Verkkouutiset

Rajavartiolaitoksen auto suljetulla Vaalimaan rajanylityspaikalla. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Pauli Aalto-Setälä haluaa Itämeren maille yhteistä rajaturvan käsittelyä

Kansanedustajan mukaan Venäjän jatkuva vihamielisyys kasvattaa demokraattisiin yhteiskuntiin kohdistuvia uhkia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Itämeren parlamentaarikkokonferenssin Suomen valtuuskunnan jäsen, kansanedustaja Pauli Aalto-Setälä (kok.) haluaa nostaa turvallisuusasioiden painoarvoa Itämeren maiden yhteistyössä.

– Venäjän jatkuva vihamielisyys kasvattaa demokraattisiin yhteiskuntiimme kohdistuvia uhkia. EU-mailla pitää olla yhteinen vastuu unionin itärajan, yhteiskuntiemme ja niiden infrastruktuurin puolustamiseksi, Aalto-Setälä sanoo tiedotteessa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Hän puhui aiheesta, kun Itämeren parlamentaarikkokonferenssin pysyvä komitea kokoontui Tanskan Kööpenhaminassa maanantaina 10. kesäkuuta.

Aalto-Setälä viittasi Itämeren parlamentaarikkokonferenssin jäsenten keväiseen opintomatkaan Kuhmoon ja sen julkilausumaan, jossa peräänkuulutettiin Itämeren ja EU-mailta yhteisiä toimia raja- ja muun turvallisuuden puolesta.

– Pysyvä komitea hyväksyi ehdotukseni, että tuo Suomen valtuuskunnan aloitteesta laadittu julkilausuma otettaisiin pohjaksi myös syksyn Itämeri-konferenssin loppuasiakirjaan. Sen myötä suosituksemme menee kaikkien Itämeren maiden hallituksille, ja saa vielä enemmän painoarvoa, Aalto-Setälä sanoo.

Itämeren maiden parlamentaarikot kokoontuvat vuosittaiseen Itämeri-konferenssiin Tanskan Helsingøriin elokuun lopulla.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)