Verkkouutiset

Valtioneuvoston linna Helsingin Senaatintorin laidalla. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Turpo-neuvonantajalle uusi tyrmäys – “Olisiko aika tehdä johtopäätökset?”

Kokoomusedustajien mukaan kaikki asiantuntijat vastustavat suunnitelmaa.

Kokoomuksen kansanedustajat arvostelevat kovin sanoin esitystä pääministerin uudesta turvallisuuspoliittisesta neuvonantajasta.

– Näyttää siltä, että kaikki asiantuntijat vastustavat tätä SDP:n ja Sanna Marinin suunnitelmaa. Käsittämätöntä, että tätä siitä huolimatta väkisin väännetään eteenpäin, Timo Heinonen toteaa Twitterissä.

Puolustusvoimien pääesikunta tyrmäsi omassa lausunnossaan ehdotuksen pääministerin turvallisuuspoliittisen neuvonantajan tehtävän perustamisesta. Pääesikunnan lausunnon mukaan ministeriöiden asiantuntijat tuottavat jo tarvittavan ulko- ja turvallisuuspoliittisen tiedon koko valtioneuvostolle.

Esityksen pääministerin neuvonantajasta ovat aiemmin tyrmänneet myös ulkoministeriö ja tasavallan presidentin kanslia.

– Kaikki asiantuntijatahot ovat nyt tyrmänneet tämän Marinin hankkeen. Eikö olisi aika jo luovuttaa? Miksi ajaa sellaista hanketta, jota kukaan asioiden kanssa tekemisissä oleva taho ei kannata, Sinuhe Wallinheimo kysyy Twitterissä.

Kansanedustaja Sanni Grahn-Laasosen mukaan hanketta ei ole kannattanut ”kukaan muu kuin pääministerin oma poliittinen esikunta”.

– Pääesikunta, ulkoministeriö ja tasavallan presidentin kanslia tyrmäävät ehdotuksen pääministerin uudesta Nato-neuvonantajasta. Olisiko aika tehdä johtopäätökset?

Puolustusministeriö ei ole vielä toimittanut lausuntoaan pääministerin turvallisuuspoliittisen neuvonantajan tehtävän perustamiseen liittyen. Ministeriön lausunto on valmistumassa tällä viikolla.

LUE MYÖS:
Puolustusministeriöltä ei vielä lausuntoa kohutusta turpo-neuvonantajasta

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS