Verkkouutiset

Ilmavoimien F/A 18 Hornet -hävittäjä. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Pääministerin Hornet-puheita ihmetellään – ”nyt malttia ja harkintaa”

Käytöstä poistuvien hävittäjien antamisesta Ukrainaan ei ole aiemmin keskusteltu valtionjohdossa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kiovassa vieraileva pääministeri Sanna Marin (sd.) väläytti, että Suomessa pitäisi keskustella käytöstä poistuvien Hornet-hävittäjien lähettämisestä Ukrainaan.

Pääministerin avaus on herättänyt ihmetystä, koska Suomen valtionjohto ei ole keskustellut asiasta aiemmin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen painottaa Twitterissä, että Ukrainaa pitää tukea kaikin mahdollisin keinoin. Hänen mukaansa pääministerin ei pitäisi kuitenkaan ”sooloilla” asiassa.

– Nyt malttia ja harkintaa avauksiin. Meidän Hornetit tarvitaan oman maan puolustukseen ja uusien F35- hävittäjien toimituksetkin alkavat vasta 2026. Ei pidä mennä lupailemaan sellaista, mitä emme voi antaa, hän sanoo tviitissään.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö viestitti STT:lle, että käytöstä poistuvien Hornet-hävittäjien luovuttamisesta Ukrainalle ei ole aiemmin keskusteltu.

Puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.) toppuuttelee Ilta-Sanomissa pääministeri puheita.

– Hieman kyllä jarruttelisin tätä keskustelua. Lähivuosina tarvitsemme Hornetit ihan oman maamme turvaksi: ne ovat keskeinen osa puolustustamme, Kaikkonen perustelee IS:lle.

– Niitä ei voisi nyt luovuttaa ja toisaalta vuosikymmenen lopulla ne alkavat olla aika finaalissa, käyttöikänsä loppupäässä.

Puolustusministerinä Kaikkosen isyysvapaan aikana toiminut Mikko Savola (kesk.) kommentoi Twitterissä pääministerin puheita.

– Ukrainaa on jatkossakin tuettava. Tukea ei kuitenkaan voi luvata mututuntumalla. Pääministeri Sanna Marininkin tulisi pitää kiinni periaatteesta, jossa tuki arvoidaan kolmen perusperiaatteen kautta. 

Savolan mukaan nämä periaatteet ovat Ukrainan akuutti tarve, koordinaatio Suomen kansainvälisten kumppanien kanssa ja arvio Puolustusvoimien kanssa siitä, mitä Suomi voi luovuttaa Ukrainaan heikentämättä omaa puolustuskykyään.

Uskon, että puolustusministeriö kyllä briiffaa, mikäli halua ottaa vastaan tietoa olisi, Savola tviittaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)