Verkkouutiset

Takseja tolpalla Helsingissä. LEHTIKUVA / MIKKO STIG

Pääkaupungissa valvottiin tehostetusti takseja – puutteita löytyi 30 autosta

Poliisin mukaan vakavia puutteita ei valvonnan aikana havaittu.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Helsingissä suoritettiin laaja taksiliikenteen valvontaoperaatio perjantaina 12. huhtikuuta. Valvontaa toteuttivat yhteistyössä Helsingin poliisi, liikenne- ja viestintävirasto Traficom, Verohallinto ja Etelä-Suomen aluehallintovirasto. Poliisi tiedotti asiasta lauantaina.

Poliisin mukaan valvonnan aikana tarkastettiin 79 taksia, joista suurimmalla osalla asiat olivat kunnossa. Yhteensä 30 taksissa havaittiin puutteitta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Poliisi kertoo kirjoittaneensa valvonnan aikana 21 sakkoa, jonka lisäksi 20:lle määrättiin liikennevirhemaksu.

Yleisimmät puutteet koskivat ajopäiväkirjan puutteita sekä tietojen esilläpitoa, kuten kuljettajan ja luvanhaltijan nimen sekä yhteystietojen puuttumista. Myös hintatietojen esilläpidossa oli puutteita, poliisin tiedotteessa kerrotaan.

– Vaikka nämä puutteet eivät suoraan vaikuta liikenneturvallisuuteen, ne ovat tärkeitä ammattimaisen liikenteenharjoittamisen kannalta. Tietojen asianmukainen esilläpito on olennainen osa taksipalvelun laatua, toteaa Traficomin asiantuntija Tiina-Liisa Ruotsalainen tiedotteessa.

Poliisin mukaan vakavia puutteita ei valvonnan aikana löytynyt.

– Ajoneuvot olivat hyväkuntoisia, kaikilla kuljettajilla oli voimassa oleva ajolupa ja ajoneuvoissa oli asianmukaiset taksivalaisimet. Kaikilla tarkastetuilla takseilla oli voimassa olevat liikenneluvat, poliisin tiedotteessa sanotaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)