Verkkouutiset

OP-ryhmän pääkonttori Helsingissä. LEHTIKUVA/MIKKO STIG

Pääjohtaja Ylelle: Osuuspankkeja kohta vain viisikymmentä

Tällä hetkellä paikallisia osuuspankkeja on OP-ryhmässä noin sata, mutta kohta jopa puolet vähemmän.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

OP-ryhmän pääjohtaja Timo Ritakallion mukaan vuoden vaihteessa osuuspankkeja oli noin sata, mutta vuoden 2025 lopussa määrä painunee 50–60 pankkiin.

– Tällä hetkellä näyttää olevan käynnissä useita yhdistymishankkeita, joista kuullaan uutisia lähiviikkojen aikana eri puolelta Suomea, sanoo Ritakallio Ylen uutisille.

Hänen mukaansa osuuspankkifuusioihin ajaa myös sääntely ja siihen liittyvä byrokratia. Sitä on helpompi hoitaa isompina kokonaisuuksina.

– Osuuspankkien yhdistyminen ja toimipisteiden määrän kehitys eivät liity toisiinsa. Yhdistymisten taustalla on palvelukyvyn ja kilpailukyvyn säilyttäminen muuttuvassa ja digitalisoituvassa maailmassa, Ritakallio sanoo.

Hän toteaa, että toimipisteiden määrään vaikuttaa ennen kaikkea se, ”millaiset asiakasvolyymit siellä ovat jäljellä, kun ihmiset yhä enemmän käyttävät digitaalisia palveluita”.

OP-ryhmässä on tällä hetkellä 289 toimipistettä. Viime vuonna määrä väheni seitsemällä. Ritakallio sanoo, että yksittäisiä toimipisteitä todennäköisesti lakkautetaan seuraavankin vuoden aikana, mutta mitään isoa muutosta ei ole tekeillä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)