Verkkouutiset

Frankfurtin pörssi. LEHTIKUVA / AFP, AFP / LEHTIKUVA / DANIEL ROLAND

Pääanalyytikko HS:lle: Vaarana on edelleen pankkikriisi

Kiinteistömarkkinoiden uskotaan olevan seuraavaksi huomion kohteena.

Helsingin Sanomien mukaan rahoitusmarkkinoiden epävakauden ei uskota olevan ohi.

Osakemarkkinoiden johdannaisista tuotettava Vix-indeksi, joka mittaa markkinoiden odotuksia arvopaperien hintojen kehityksestä kuukauden aikana, on palannut samalle tasolle, kuin se oli ennen rahoitusmarkkinoiden levottomuuden alkua kaksi viikkoa sitten.

Epävarmuuden kasvaessa osakesijoituksia suojataan johdannaisilla, jolloin Vix-indeksi kohoaa. Se ei kuitenkaan ole järin luotettava tulevaisuuden ennustamisessa. Danske Bandin pääanalyytikko Minna Kuusisto toteaakin HS:lle, että epävakauden ei vielä voi sanoa olevan ohitse.

– Seuraavaa uhria etsitään jo, ja vaarana on edelleen, että epävarmuus kärjistyy todelliseksi pankkikriisiksi. Pankkijärjestelmän toiminta perustuu pitkälti luottamukseen, jota kaikki epäilyt horjuttavat, hän sanoo.

Kuusiston arvio on, että seuraavaksi huomiota tullaan kiinnittämään kiinteistömarkkinoihin.

– Kiinteistövakuudelliset arvopaperit ovat halventuneet aivan viime aikoina paljon. Tämä saattaa aiheuttaa ongelmia etenkin pienille pankeille, joiden taseet eivät välttämättä kestä näiden arvopapereiden hintojen laskua, Kuusisto arvioi.

– Suurin riski on kaupallisissa kiinteistöissä eikä niinkään asunnoissa.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)