Verkkouutiset

Samppanjalaseja arkistokuvassa. LEHTIKUVA / VIENA KYTÖJOKI

Oletko juonut samppanjaa aina väärin?

Viiniasiantuntijan mukaan juoma vaatii kunnollisen lasin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Viiniaiheisen Got Somme -podcastin jaksossa vieraillut viiniasiantuntija Olivier Krug kertoo, että samppanjaa ei ikinä pitäisi juoda samppanjalasista.

– Älä koskaan juo samppanjaa samppanjalasista. Se on kuin menisi oopperaan korvatulppien kanssa, Krug sanoi.

Viiniasiantuntija on ottanut asian puheeksi sen jälkeen, kun huomasi valtaosan ihmisistä nauttivan samppanjaa korkeista ja ohuista samppanjalaseista.

– Suhtaudun intohimoisesti lasiesineisiin. Rehellisesti sanottuna olin järkyttynyt nähdessäni, kuinka monelle ihmiselle annettiin pullo samppanjaa ja se tarjoiltiin ohuessa samppanjalasissa, Krug sanoi.

Viiniasiantuntija ihmettelee, miksi ihmiset edes haluavat juoda samppanjaa ohuista laseista.

– Mietitään, että pullon valmistaminen on kestänyt 20 vuotta. Sen (samppanjan) luonteen keräämisessä kesti 20 vuotta, ja sitten kaadat sen ohueen lasiin, josta ihmiset eivät tunne mitään, Krug ihmetteli.

Viiniasiantuntijan mukaan samppanjaa pitäisi juoda ”kunnollisista laseista”, jotka pystyvät paremmin tuomaan esiin myös pitkään säilyneen samppanjan ominaisuudet.

Daily Mailin mukaan myös muut viiniasiantuntijat ovat Krugin kanssa samoilla linjoilla. Asiantuntijat huomauttavat, että myös samppanja on pohjimmiltaan viini siinä missä muutkin, ja sen kaikkien aromien esilletuonti vaatii isomman viinilasin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)