Verkkouutiset

Havainnekuva uudesta tehtaasta. (Kuva: Okmetic)

Okmeticilta lähes 400 miljoonan euron investointi Vantaalle

Investointi on yhtiön historian suurin.

Okmetic rakentaa nykyisen tehtaansa viereen uuden tehdasrakennuksen Vantaan Koivuhakaan. Investoinnin odotetaan yli kaksinkertaistavan yhtiön tuotantokapasiteetin ja liikevaihdon.

Tuotantolaitoksen rakentamisen on tarkoitus alkaa loppuvuodesta, riippuen lupamenettelyn edellyttämien kunnallisten päätösten aikataulusta. Tehtaan on määrä olla tuotantokäytössä vuonna 2025.

Okmetic toimittaa vaativia, asiakasräätälöityjä piikiekkoja MEMS-antureiden, radiotaajuussovellusten ja tehopuolijohteiden valmistukseen.

Viimeisen viiden vuoden aikana yhtiö on investoinut yli sata miljoonaa euroa Vantaan piikiekkotehtaan tuotantokapasiteetin kasvattamiseen.

– Olemme eläneet jo useamman vuoden voimakkaan kasvun aikaa, ja markkinaennusteet povaavat myönteisen kehityksen puolijohdealalla jatkuvan. Uusi tehdasrakennus vahvistaa yhtiön asemaa markkinoilla ja luo edellytykset liiketoiminnan kehittämiselle. Isommassa kuvassa investointi voidaan nähdä myös osana eurooppalaista pyrkimystä kohti vahvempaa omavaraisuutta puolijohteiden arvoketjussa. Pääpaino on kuitenkin globaaleilla markkinoilla, kertoo Okmeticin toimitusjohtaja Kai Seikku tiedotteessa.

Uusi, yli 40 000 neliömetriä käsittävä tehdasrakennus nousee nykyisen tehtaan viereen,

Okmeticin tämänhetkinen henkilöstömäärä on noin 600. Investoinnin myötä yhtiö palkkaa yli 500 uutta työntekijää Vantaalle. Rekrytoinnit käynnistyvät välittömästi ja jatkuvat vaiheittain uuden tehtaan käynnistymiseen saakka. Rekrytoinnit pitävät sisällään niin toimihenkilöitä kuin tuotannon työntekijöitä.

Tänä vuonna puolijohdemarkkinoiden ennustetaan kasvavan edelleen ja rikkovan ensimmäistä kertaa 600 miljardin dollarin rajan. Kasvun ajureita ovat muun muassa keskeiset 2020-luvun teknologiat, kuten 5G, tekoäly, Internet of Things sekä itseohjautuva liikenne.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS