Verkkouutiset

Ilmatorjuntaohjus tallentui lennokin kameraan. / Telegram

Ohjus lensi metrin päästä – lennokki pelastui täpärästi

Strela-10-ilmatorjuntavaunu poistui nopeasti paikalta Ukrainan vastaiskun pelossa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ukrainan rintamalinjan yllä lentää jatkuvasti tuhansia tiedusteludrooneja, jotka tarkkailevat vastapuolen liikkeitä ja ohjaavat videolinkin kautta ohjattavia FPV-räjähdelennokkeja kohteeseensa.

Teknologian sanotaan muuttaneen taistelukentän ”läpinäkyväksi” ja johtaneen siihen, että läpimurtojen saavuttaminen on yhä vaikeampaa.

Ukrainan 130. tiedustelupataljoonan julkaisema video havainnollistaa perinteisten ilmatorjuntajärjestelmien haasteita pienten kohteiden torjumisessa.

Videolla näkyy, kuinka alun perin helikopterien torjuntaan suunniteltu 9K35 Strela-10 -ilmatorjuntajärjestelmä ottaa kohteekseen yläpuolella lentävän droonin. Ilmatorjuntavaunu oli asemissa hiekkatien luona, joka kulki peltoaukean laidalla sijaitsevien metsäkaistaleiden vieressä.

Lennokki seurasi kamerallaan Strelan ampuman ilmatorjuntaohjuksen kulkua. Se saavutti lennokin korkeuden muutamassa sekunnissa ja ohitti sen äärimmäisen läheltä, vain noin metrin päästä.

– Seuraavan laukauksen teemme me, ukrainalaisyksikön videolla todetaan.

Täpärästi tilanteesta selviytynyt lennokki kääntyi välittömästi toiseen suuntaan. Se ei välttämättä ollut tarpeen, koska Venäjän ilmatorjuntavaunu lähti saman tien liikkeelle räjähdelennokkien uhkan vuoksi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)