Verkkouutiset

F-35 -hävittäjät ilmassa. Kuvituskuva. AFP / LEHTIKUVA / CORNELIUS POPPE

Nyt haetaan F-35-lentäjiä, kenraalilta onnentoivotus

Hävittäjälentäjän ura kiinnostaa ennätyksellisen paljon nuoria.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Puolustusvoimat hakee parhaillaan lentäjiä lentoupseerikurssille Ilmasotakouluun. Puolustusvoimien mukaan koulutus avaa tien lentäjäksi Ilmavoimiin, Maavoimiin tai Rajavartiolaitokseen. Kurssilla annetaan perusteellinen ilmailuteorian opetus ja lentokoulutus alkeiskoulutuskone Grobilla.

Palvelus alkaa heinäkuussa. Alokasjaksolla kurssille valitut suorittavat kaikille yhteisen sotilaan peruskurssin. Alokasjakson jälkeen kurssilaisille koulutetaan lentoteorioita sekä pelastautumiskoulutuksen perusteita. Kurssilaiset suorittavat myös aliupseeri- ja reserviupseerikurssin mukaiset johtaja- ja kouluttajakoulutukset.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Noin puolen vuoden palveluksen jälkeen kurssilaiset siirtyvät lentopalvelukseen, missä heidät koulutetaan reservin sotilaslentäjäksi. Lentopalvelus alkaa simulaattori- ja ohjaamoharjoittelulla, joiden jälkeen suoritetaan ensimmäinen koululento. Hyväksytyn tyyppitarkastuslennon jälkeen seuraa ensimmäinen yksinlento.

Pääsyvaatimukset ovat eriteltyinä Puolustusvoimien verkkosivuilla.

Hakuaika koulutukseen päättyy 15. lokakuuta. Hakemuksien tulee olla perillä Ilmasotakoulussa määräpäivän kuluessa.

Lentoreserviupseerikurssille voi hakea ennen kutsuntoja tai kutsuntojen jälkeen.  Jo aloitettu palvelus ei ole este hakeutumiselle. Varusmiespalvelus ei kuitenkaan saa olla käytynä loppuun asti.

Hakeutuminen on aina vapaaehtoista ja se tulee tehdä erikseen niin sanotun normaalin kutsuntakäytännön ulkopuolella. Mikäli hakija pääsee valintatestit läpi ja saa paikan kurssilta, vaihtuu hänelle kutsunnoissa määrätty palveluspaikka Ilmasotakouluun.

Hävittäjälentäjäksi ryhtyminen kiinnostaa nyt ennätyksellisen määrän nuoria, Yle kertoo.

Heinäkuussa alkavalle lentoreserviupseerikurssille haki tänä vuonna 849 nuorta. Määrä on 2000-luvun toiseksi suurin. Naisia hakijoista oli 56. Tänä vuonna heitä oli enemmän kuin koskaan aiemmin.

Yksi syy kasvaneeseen kiinnostukseen ovat uudet F-35-hävittäjät.

– Osa nyt hakeneista nuorista on ilmaissut kiinnostuksensa lentoreserviupseerikurssia kohtaan kasvaneen uuden konekaluston myötä, mutta asiasta ei ole tehty sen tarkempaa tutkimusta, Ilmasotakoulun valintapäällikkö, majuri Tuukka Antikainen sanoo Ylelle.

Karsinta lentoreserviupseerikurssille on tiukka, ja hakijoista vain alle kaksi prosenttia pääsee kurssille. Kurssin valintaprosessi on kuusivaiheinen.

– Onnea ja menestystä hävittäjälentäjän uralla, kokoomuksen kansanedustaja ja reservin kenraali Jarmo Lindberg kirjoittaa viestipalvelu X:ssä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)