Verkkouutiset

Ruotsalaisupseeri kehuu yhteistyötä Suomen kanssa. LEHTIKUVA / AFP, AFP / LEHTIKUVA / JOHN THYS

Nato-jäsenyyteen valmistautuva Ruotsi: Nojaamme Suomen neuvoihin

Unkarin parlamentin uskotaan hyväksyvän Ruotsin Nato-jäsenyyden maanantaina.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suomi on nyt Ruotsin läheisenä tukena maan valmistautuessa Naton täysjäsenyyteen, kertoo Ruotsin sotilasedustaja puolustusliitossa, vara-amiraali Jonas Haggren SVT:lle. Ruotsin kuoppainen Nato-tie on tulossa päätökseen maanantaina, kun Unkarin odotetaan viimeisenä Nato-maana hyväksyvän Ruotsin jäsenhakemuksen.

Ruotsin Nato-edustustossa valmistaudutaan nyt täysjäsenyyden mukanaan tuomiin muutoksiin. Ruotsista tulee osa niin puolustusliiton hallintoa kuin puolustussuunnitelmia. Edustuston muutto nykyisistä toimitiloistaan Naton Brysselin päämajaan on edessä vasta puolentoista vuoden päästä, Haggren kertoo.

Suomi on neuvonut Ruotsia Naton organisaatioon integroitumisessa, vara-amiraali paljastaa.

– Saamme hyvää apua Suomelta, he ovat erittäin hyvä ystävä johon nojata ja jonka kokemuksiin tutustua.

Yksi Suomen Natoon liittymisen tärkeimmistä kokemuksista on saadun informaation määrän merkittävä lisääntyminen, Haggren kertoo.

Nato-jäsenyys tulee luonnollisesti myös vaikuttamaan Ruotsin puolustusvoimiin, upseeri kertoo. Haggren toteaa kuitenkin puolustusvoimien tehneen jo vuosien ajan läheistä yhteistyötä Naton kanssa, mutta myöntää ”liittolaisen” ajatusmalliin totuttautumisen vievän aikansa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)