Verkkouutiset

Mies repii miehittäjän propagandajulistetta irti Ukrainan Hersonin alueella. LEHTIKUVA / AFP, AFP / LEHTIKUVA / BULENT KILIC

Näin Venäjän propagandistit pohtivat häviötä

Television pääkanavalla varoitetaan sotatappion seurauksista.

Venäjän heikko menestys Ukrainan sodassa näkyy jo valtiollisen Rossija 1 -tv-kanavan keskusteluohjelmissa.

Ukrainan sisäministerin avustaja Anton Gerashenko on jakanut twitterissä jutun alta löytyvän videon, jossa tunnettu tv-juontaja ja propagandisti Olga Skabejeva pohtii ohjelmassaan seurauksia, jos Venäjä häviää sodan.

– Meidän on lähdettävä olettamuksesta, että kaikki (venäläläiset) todetaan poikkeuksetta syyllisiksi. On aivan sama, ovatko he Venäjän alueella tai sen ulkopuolella. Jälkimmäiset todennäköisesti pidätetään välittömästi.

Puheen taustalla näytetään kuvaa rintamalta ja tykistön tulitusta. Välillä taustalla näkyy Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen. Tällä todennäköisesti vahvistetaan propagandan viestiä, jonka mukaan Venäjä ei käy sotaa pelkästään Ukrainan kanssa, vaan kyse on mukamas Venäjän ja tehokkaita aseita Ukrainaan toimittaneen lännen välisestä konfliktista.

– Meidät todetaan kaikki syyllisiksi. Siksi olemme tietoisia siitä, että sekä maamme että Venäjän federaation kansalaisten olemassaolo ovat vaakalaudalla, kuten myös tulevaisuutemme, propagandisti pohtii.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS