Verkkouutiset

Valtiovarainministeri Riikka Purra hallituksen kehysriihineuvotteluiden tiedotustilaisuudessa. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Näin Riikka Purra perustelee hallituksen toimia

Valtiovarainministerin mukaan julkisen talouden alijäämä laskee ensi vuoden osalta alle kolmen prosentin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Julkisen talouden menoja supistetaan 1,6 miljardia euroa vuoden 2028 tasossa. Verotoimien staattinen bruttovaikutus on 1,8 miljardia. Kun huomioidaan dynaamiset vaikutukset, tämä kokonaisuus menee hieman yli kolmeen miljardiin euroon, valtiovarainministeri Riikka Purra (ps.) kertoi kehysriihen päätöksistä tiistaina tiedotustilaisuudessa.

Purran mukaan hallituksen toimilla julkisen talouden alijäämä laskee ensi vuoden osalta alle kolmen prosentin, joten EU:n liiallisen alijäämän menettelyyn ei jouduta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Lisäsopeutusten seurauksena hallituskauden aikana tehdään julkiseen talouteen yhteensä yhdeksän miljardin euron sopeutukset.

Purra muistutti, että jo viime syksyn budjettiriihen yhteydessä hallitus alkoi huomata, että talouden luvut menevät huonompaan suuntaan, eikä hallitusohjelman omiin tavoitteisiin velkasuhteen vakauttamisen suhteen päästä ilman lisätoimia.

– Olen tyytyväinen, että olemme tässä tilanteessa juuri nyt. Puoliväliriihi ensi vuonna olisi tullut liian myöhään, Purra kommentoi.

Valtiovarainministeri perusteli sopeutuksia myös sillä, että hyvinvointialueiden alijäämät ovat paisuneet. Tämän johdosta budjetti ei pysy kehyksissä ilman uusia toimia.

Purran mukaan lisäsopeutusten hakeminen on ollut vaikea prosessi kesken vaalikauden.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)