Verkkouutiset

ChatGPT -tekoälysovellus kuvattuna Helsingissä 2. helmikuuta 2023. ChatGPT on kirjoitettua tekstiä ymmärtävä ja kysymyksiin vastaava tekoälyohjelma., LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Näin moni yritys hyödyntää tekoälyä – suomalaiset EU:n kärkikastia

Tanskalaiset yritykset käyttävät tekoälyä eniten liiketoiminnassaan, kertoo Eurostatin tilasto.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kahdeksan prosenttia eurooppalaisista yli kymmenen henkilöä työllistävistä yrityksistä hyödynsi tekoälyä liiketoiminnassaan viime vuonna, selviää EU:n tilastoviranomaisen Eurostatin tilastosta.

Suomalaiset yritykset ovat Euroopan maiden kärkikastia. Eniten tekoälyteknologioita hyödyntäviä yrityksiä oli Tanskassa (15,2 prosenttia). Suomalaisista yli kymmenen henkilöä työllistävistä yrityksistä 15,1 prosenttia hyödynsi tekoälyä viime vuonna. Kolmantena listalla on Luxemburg.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Listan häntäpäässä ovat puolestaan Puola, Bulgaria ja Romania, jossa vain 1,5 prosenttia yrityksistä hyödynsi tekoälyä.

Tekoäly viittaa järjestelmiin, jotka käyttävät teknologioita, esimerkiksi tekstinlouhintaa, puheentunnistusta, koneoppimista ja syväoppimista tietojen keräämiseen tai käyttämiseen tiettyjen tavoitteiden saavuttamiseksi.

Eurostatin mukaan yritysten eniten käyttämä tekoälyteknologian tyyppi oli viime vuonna eri työnkulkujen automatisointi ja päätöksenteon avustaminen tekoälypohjaisella prosessiautomaatiolla, jota käytti kolme prosenttia yrityksistä. Seuraavaksi eniten hyödynnettiin kirjoitetun kielen analysointia sekä koneoppimista.

Muita käytettyjä tekoälyteknologioita ovat muun muassa puhutun kielen muuntaminen koneellisesti luettavaan muotoon, esineiden tai henkilöiden tunnistaminen kuvien perusteella sekä kirjoitetun tai puhutun kielen tuottaminen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)