Verkkouutiset

Finnairin matkustajakone Helsinki-Vantaan lentokentällä. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Näin maastapoistumisvero iskisi: Miljonääriveron sijasta puolimiljonäärivero

Asiantuntijan mukaan veron soveltamisalaan joutuu 500000 euron omaisuudella.

Eduskunnan on tarkoitus käsitellä marraskuussa niin sanottua arvonnousuveroa, joka kohdistuu Suomesta pois muuttavien henkilöiden omaisuuteen.

Keskuskauppakamarin johtavan veroasiantuntijan Emmiliina Kujanpään mukaan veron soveltamisalaan joutuu 500 000 euron omaisuudella.

– Yksityishenkilöiden maastapoistumisverosta odotettiin ”miljonääriveroa”, mutta siitä tehdäänkin nyt puolimiljonäärivero. Soveltamisalaan joutuu 500 000 euron arvopaperiomaisuudella, Kujanpää kirjoittaa Twitterissä.

– Tämän tyyppiset uudet verot on hallinnollisesti niin kalliita, etteivät ne välttämättä nettona tuota mitään. Tarkoitus on lähinnä tukkia veropohjan aukkoja. Jos jossain tilanteessa joku voi jäädä verottamatta, siihen täytyy keksiä vero.

Kujanpään mukaan maastapoistumisvero on täysin vääränlainen viesti kansainvälisesti liikkuville osaajille ja sijoittajille. Hän kertoi veron ongelmista Keskuskauppakamarin sivuilla vuosi sitten.

– Vaikka maastapoistumisveron tuottamat verotuotot jäisivät kohtalaisen pieniksi, kyseessä on hallinnollisesti raskas vero, joka monimutkaistaa verojärjestelmää.

– Näin pienellä avotaloudella ei ole varaa tämäntyyppisiin verohankkeisiin, Kujanpää totesi tuolloin.

Uusimmat

Kesko ostaa kauppakeskuksen

Tavoitteena on jatkaa Espoon keskuksessa käynnistettyä kaupallisten palveluiden kehitystyötä.

› Uutissyöte aiheesta ,
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)