Verkkouutiset

Uudenmaan prikaatin ja Yhdysvaltain merijalkaväen osaston yhteinen koulutus Hangossa 6. marraskuuta 2023. LEHTIKUVA/MARKKU ULANDER

Näihin kansainvälisiin harjoituksiin Puolustusvoimat osallistuu

Ensi vuoden kansainvälisen harjoitustoiminnan suunnitelma sisältää 103 harjoitustapahtumaa Suomessa ja ulkomailla.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Puolustusministeri Antti Häkkänen (kok.) on päättänyt Puolustusvoimien osallistumisesta kansainväliseen harjoitusyhteistyöhön vuonna 2024.

Naton jäsenenä Suomen Puolustusvoimien kansainvälisestä harjoitustoiminnasta tulee entistä kiinteämpi osa normaalia koulutus- ja harjoitustoimintaa. Harjoituksilla kehitetään kykyä johtaa ja toimeenpanna yhteisoperaatioita liittolaisten kanssa osana Suomen ja Naton puolustamista.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Puolustusministeriön mukaan ensi vuoden kansainvälisen harjoitustoiminnan suunnitelma sisältää 103 harjoitustapahtumaa Suomessa ja ulkomailla. Tänä vuonna vastaava luku oli 89.

Osaan aiemmin kansallisina harjoituksina järjestettyihin tapahtumiin osallistuu ensi vuonna myös liittolaismaiden joukkoja, jolloin ne muuttuvat kansainvälisiksi harjoituksiksi.

Liittoutumisen myötä keskeisin muutos harjoitustoiminnassa on puolustusministeriön mukaan se, että Suomi osallistuu myös harjoituksiin, joissa kehitetään Naton yhteisten operaatioiden edellyttämää toimintakykyä ja -valmiutta sekä testataan operatiivisia suunnitelmia osana liittokunnan komento- ja joukkorakennetta.

Naton peruskirjan 5. artiklan mukaiset harjoitukset ovat osa harjoitustoimintaa.

Puolustusvoimien operaatioiden toimeenpanokyvyn kehittämisen kannalta keskeisin harjoitus vuonna 2024 on Norjan johtama Nordic Response. Osittain Pohjois-Suomeen sijoittuvaan harjoitukseen osallistuu yhteensä 14 maata.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)