MTV Uutiset kertoo artikkelissaan, miten suomalaisissa metsissä kasvavan mustikan erottaa pensaissa viljeltävästä pensasmustikasta.
Mustikan erottaa pensasmustikasta helposti jo pelkän koon ja värin perusteella, sillä pensasmustikat ovat tavallisesti kookkaampia ja hedelmälihaltaan vaaleita.
Marjat eroavat toisistaan myös maultaan. Pensasmustikka maistuu hieman miedommalta, ei niin vahvasti mustikkaiselta.
MTV:n mukaan pensasmustikan etuna on sen tahrattomuus, sillä ei se sotke samalla tavalla kuin metsämustikka.
Siihen ei ole yksiselitteistä vastausta, kumpi marjoista olisi terveellisempi syötävä. Molempien marjojen on tutkittu alentavan kolesterolia ja parantavan muistia. Ne suojaavat myös sydän- ja verisuonitaudeilta ja tekevät hyvää silmille. Terveyshyötyjen saamiseksi marjoja tulisi syödä 100–200 grammaa päivässä.