Verkkouutiset

Vaalimaan suljettu rajanylityspaikka 18. maaliskuuta 2024., LEHTIKUVA / LAURI HEINO

MT: Petteri Orpo kutsunut puoluejohtajat koolle rajalaista

Lain säätäminen kiireellisesti vaatisi viiden kuudesosan enemmistön eduskunnassa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pääministeri Petteri Orpo (kok.) on kutsunut kaikkien puolueiden puheenjohtajat tapaamiseen keskiviikkona. Tapaamisen tarkoituksena on parlamentaarinen keskustelu hallituksen esityksestä rajalaiksi, uutisoi Maaseudun Tulevaisuus hallituslähteisiin viitaten.

Orpon esikunnasta kerrotaan MT:lle, että kyse on normaalista tapaamisesta, joita itärajan tilanteen ja toimenpiteiden osalta on järjestetty säännöllisesti. Erityisiä vaikeuksia asiassa ei esikunnan mukaan ole.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Hallituksen antama lakiesitys väliaikaisista toimenpiteistä välineellistetyn maahantulon torjumiseksi on herättänyt julkisuudessa kritiikkiä, ja siihen on suhtauduttu eduskunnassa varovaisesti.

Lain säätäminen suunnitelmien mukaan kiireellisesti vaatisi viiden kuudesosan enemmistön. Vasemmistoliitto ja vihreät ovat aiemmin kertoneet lähtökohtaisesti vastustavansa lakia.

Lakiesityksessä esitetään, että turvapaikkahakemusten vastaanotto voitaisiin joillain rajanosilla keskeyttää niin, etteivät rajaviranomaiset ottaisi turvapaikanhakemusta vastaan, jos he tulkitsevat, ettei hakija ole erityisen haavoittuvassa asemassa.

Tarvittaessa luvattomasti maahan saapunut henkilö voitaisiin esityksen mukaan poistaa voimakeinoin, vaikka hän ilmoittaa hakevansa turvapaikkaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)