Verkkouutiset

Mannertenvälinen Topol-M -ydinohjus paraatissa Moskovassa. AFP/LEHTIKUVA

Moskovan mukaan USA:n linja on ollut aiheuttaa strateginen tappio Venäjälle

Venäjä ennakoi ydinasevalvonnan lopettamista Yhdysvaltojen kanssa vuonna 2026.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjän ja Yhdysvaltojen kahdenvälisen ydinasevalvontasopimuksen eli START-sopimuksen viimeinen jäljellä oleva osa saattaa raueta kolmen vuoden kuluttua ilman uutta sopimusta, Venäjän varaulkoministeri Sergei Rjabkov sanoi CNN:n mukaan maanantaina.

Kysyttäessä voisiko Moskova kuvitella, ettei maiden välillä ole ydinasevalvontasopimusta, kun vuoden 2011 uuden START-sopimuksen jatkaminen päättyy vuoden 2026 jälkeen, Rjabkov vastasi: ”Tämä on hyvin mahdollinen skenaario.”

– Vuoropuhelua strategisesta vakaudesta ja asevalvonnasta emme pysäyttäneet me, vaan amerikkalaiset ja heidän satelliittinsa, hän sanoi viitaten Ukrainaan.

Rjabkov lisäsi uskovansa, että Washington luottaa Moskovan ”strategiseen tappioon” sodassa Ukrainan kanssa.

Viime viikolla Yhdysvallat ja Naton liittolaiset, mukaan lukien Saksa ja Britannia, ilmoittivat lähettävänsä nykyaikaisia panssarivaunuja Ukrainaan, mikä antaa uusia työkaluja sen pyrkimyksissä ottaa takaisin Moskovan valtaamat alueet.

Rjabkovin mukaan Yhdysvaltojen viimeaikaiset toimet ovat loukanneet kahdenvälisen asevalvontasopimuksen henkeä ”mitä räikeimmällä ja naurettavimmalla tavalla”.

Lainaten vuoden 2011 sopimuksen johdanto-osaa, jossa vaaditaan ”keskinäistä luottamusta, avoimuutta, ennustettavuutta ja yhteistyötä”, Rjabkov väitti, että ”Yhdysvallat osoitti välinpitämättömyyttä sopimuksesta harjoittamalla aggressiivista pelottelua, joka horjuu suoran vastakkainasettelun partaalla Yhdysvaltojen, Naton ja Venäjän välillä”.

– Koko turvallisuustilanne, mukaan lukien asevalvonta, on ollut Yhdysvaltojen linjan panttivanki, jonka päämäärä on aiheuttaa strateginen tappio Venäjälle, Rjabkov sanoi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Katso koko video TÄSTÄ
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)