Verkkouutiset

Puut lumenpeitossa Nuuksion kansallispuistossa Espoossa. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Ministeri MTV:lle: Metsäkeskusteluun muutakin kuin ilmastonäkökulmaa

Antti Kurvisen mukaan Suomeen perustetaan tieteellinen metsäpaneeli.

Maa ja metsätalousministeri Antti Kurvinen (kesk.) haluaa, että metsäkeskuteluissa olisi mukana muitakin näkökulmia kuin vain ilmastollinen. Tätä varten ensi vuoden alussa päivän valon näkee uusi ”tieteellinen metsäpaneeli.” Ministeri Kurvinen avasi asiaa MTV:n Uutisextra -ohjelmassa.

– Minun mielestäni on erikoista, että metsien ympärillä käytävässä tieteellisessä keskustelussa ei ole ollut mukana metsätutkijoita ja metsätieteen ammattilaisia, vaan asiaa on lähestytty pelkästään ilmaston näkökulmasta, Kurvinen totesi MTV:lle.

Nyt perustettavaan metsäpaneeliin osallistuisi ministerin mukaan ”tutkimuslaitosten ja yliopistojen nimeämiä meritoituneita tutkijoita.” Esimerkiksi metsäteollisuuden lobbarit eivät Kurvisen mukaan ole tervetulleita.

– Kysymys on nimenomaan itsenäisestä tieteellisestä paneelista eli ei mistään Kurvisen neuvonantajaryhmästä.

Paneelilla pyritään laajentamaan keskustelun tieteellistä pohjaa. Tähän asti metsäkeskustelun ”tieteellisenä äänenä” on pitkälti toiminut Suomen ilmastopaneeli.

– Keskustelua pitää saada monipuolisemmaksi ja siksi ensi vuoden alusta starttaa tieteellinen metsäpaneeli, Antti Kurvinen perustelee.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS