Verkkouutiset

Ukrainan presidentin kansliapäällikön neuvonantaja Mykhailo Podolyak. AFP/LEHTIKUVA/GENYA SAVILOV

”Mikä tahansa kompromissi Venäjän kanssa on suora tie eskaloitumiseen”

Ukrainalaiset eivät ole valmiita kompromisseihin Kremlin kanssa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ukrainan presidentin kansliapäällikön neuvonantaja Mykhailo Podolyak sanoo Ukrinformin mukaan, että mikä tahansa kompromissi Venäjän kanssa on suora tie sodan seuraaviin vaiheisiin, eskaloitumiseen ja globaalin terrorismin merkittävään vahvistumiseen.

– Ensinnäkin Venäjän federaatio tulee saamaan keskustelun todellisista edellytyksistä sodan lopettamisesta yksinomaan taistelukentällä. Ja tällaisen asevoimiemme tarjoaman ”keskustelun” jälkeen sillä ei ole vaihtoehtoa.

Lisäksi ukrainalaiset eivät hänen mukaansa ole valmiita kompromisseihin Kremlin kanssa kaikkien niiden laajamittaisten tuhojen ja murhien jälkeen, joita Venäjä on tehnyt Ukrainassa.

Hän muistutti, että lähes yhdeksän vuoden ajan Ukraina yritti päästä sopimukseen neuvottelupöydässä, mutta sen seurauksena se sai vastaansa täysimittaisen sodan, jollaista maailma ei ole nähnyt sitten toisen maailmansodan.

– Rauhansuunnitelman pääkohta on Venäjän joukkojen vetäytyminen Ukrainasta. Keskustelun venäläiset aloittavat vasta sen jälkeen, Podolyak sanoi.

Hänen mukaansa Ukrainan rauhanesityksen lisäksi muita todellisia suunnitelmia ei ole, eikä Kiova hyväksy muita ehdotuksia, koska ne on annettu ottaen huomioon tuki Venäjälle.

– Mikä tahansa muu aloite tänään on yritys ajaa läpi Venäjän suunnitelmaa, jossa keskeisenä on välitön tulitauko, mutta ilman Venäjän vetäytymistä. Tämä on mahdoton hyväksyä. Sillä ei pyritä rauhaan, vaan sen varmistamiseen, että Venäjä voittaa. Ja mikä tärkeintä, miksi edes keskustella aloitteista, joita tukevat venäläisten hahmotelmat ja heidän haluttomuutensa ottaa vastuuta valtavista rikoksista ihmisyyttä vastaan, Podolyak sanoi.

LUE MYÖS:
Ukrainalaiset torjuvat neuvottelut – alle viidennes suostuisi luopumaan Krimistä

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)