Verkkouutiset

Tyhjät pastahyllyt ruokakaupassa Helsingissä 14. elokuuta 2023. Erityisesti Myllyn Paras -tuotteita vedettiin takaisin jättimäärä aiemmin tänä kesänä, ja pastatuotteissa on edelleen toimitusvaikeuksia. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Makaronipula väistyy lähiviikkoina

Pastatuotanto Hyvinkäällä on käynnistynyt.

Suomea tämän kesän ajan vaivannut makaronipula väistyy tulevien viikkojen aikana, sillä Myllyn paras -pastatuotteiden tuotanto Hyvinkäällä on jälleen käynnistynyt. Asiasta kertoo tuotevalmistaja Lantmännen Cerelia tiedotteessa.

Makaronin, rakettispagetin ja kuviopastojen tuotanto on ollut pysähdyksissä Lantmännen Cerealian Hyvinkään tehtaalla kesäkuun puolivälistä alkaen. Syynä oli pastalinjalla tapahtunut konerikko, jonka vuoksi pieniä metallinpalasia oli päässyt osaan tuotteita.

– Pastalinjan konerikon seurauksena vedimme tuolloin varotoimenpiteenä lähes kuukauden pastatuotannon takaisin. Tästä johtuen vähittäiskauppojen pastahyllyt ovat olleet tyhjinä ympäri Suomen, valmistaja kertoo.

Valmistajan mukaan pastatuotantoon käytettävä laitteisto on saatu korjattua ja laadunvalvontaprosesseja on entisestään tehostettu. Lantmännen Cerelialian arvion mukaan menee vielä joitakin viikkoja, ennen kuin ruokakauppojen pastahyllyt on saatu jälleen täytettyä.

– Tämä tapaus on ennennäkemätön yrityksemme historiassa, ja pahoittelen tilannetta syvästi. Pastapula on vaikuttanut ympäri Suomen ja olen tietenkin nyt todella iloinen, että olemme saaneet pastatuotannon jälleen käyntiin. Olemme tehneet kaikkemme varmistaaksemme, ettei vastaava tilanne koskaan toistu, sanoo Lantmännen Cerealia Suomen maajohtaja Mikko Savinko tiedotteessa.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)