Verkkouutiset

Lidlin myymälä. LEHTIKUVA / HANNA MATIKAINEN

Lidl ei suostu nostamaan hintoja Virossa – maksaa uuden veron asiakkaiden puolesta

Kauppaketjun mukaan alv-korotus ei tule näkymään kauppalaskussa.

Yleinen arvonlisäverokanta nousee Virossa ensi vuoden alussa 20 prosentista 22 prosenttiin. Saksalainen päivittäistavarakauppaketju Lidl on ilmoittanut, ettei se aio uudesta verokannasta huolimatta nostaa hintoja.

– Lidl on lyhyessä ajassa tullut Viron markkinoilla niin vahvaksi, että voimme tarjota kaikille asiakkaillemme hieman lisätukea talvella arvonlisäveron noususta huolimatta. Lupauksemme näinä aikoina on sama kuin ennenkin – tarjoamme päivittäisille asiakkaillemme parhaalla mahdollisella hinnalla laadukkaimpia tuotteita, kertoo Lidl Viron toimitusjohtaja Maciej Urbanski.

Virossa hinnat ovat nousseet Euroopan rajuimmin. Viron Pankin ekonomisti Rasmus Kattai kertoi ERR:lle, että elämä Virossa on nykyään kolmanneksen kalliimpaa kuin kolme vuotta sitten.

Hallituksen päättämä alv-korotus nostaa hintoja entisestään.

Lidlin mukaan veron nosto osuu vaikeaa ajankohtaan, koska talvi on jo muutenkin vaikeaa aikaa virolaisille kaikkien kulujen noustessa. Lidl lupaakin maksaa veronkorotuksen asiakkaidensa puolesta.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)