Verkkouutiset

Hyökkääjän huippumoderni panssarivaunu tuhottiin. KUVA: K-2

Lennokki tuhoaa videolla huippumodernin T-90M-tankin

Hyökkääjän moderneimpia panssarivaunuja on valmistettu vain noin 100 kappaletta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ukrainan asevoimien 54. mekanisoidun prikaatin K-2 -pataljoona on julkaissut sosiaalisessa mediassa videon, jossa ukrainalainen lennokki tuhoaa huippumodernin venäläisen T-90M -panssarivaunun.

Videolla näkyy, kuinka tiedustelulennokki havaitsee T-90M -vaunun Spirnen kylän lähettyvillä, noin 20 kilometriä Bahmutista koilliseen. Tämän jälkeen toinen lennokki alkaa pudottamaan ammuksia panssarivaunun päälle.

Lennokki ei kuitenkaan onnistu tuhoamaan panssarivaunua täysin. Paikalle palaa myöhemmin uusilla ammuksilla varustettu lennokki, joka useiden osumien jälkeen saa sytytettyä panssarivaunun moottorin tuleen. Lopulta myös panssarivaunun tornissa sijaitsevat ammusvarastot syttyvät ja panssarivaunu räjähtää.

T-90M -mallia on pidetty yhtenä Venäjän asevoimien edistyneimmistä panssarivaunuista. Niitä on valmistettu vain noin 100 kappaletta, ja ensimmäiset mallit otettiin käyttöön vasta vuonna 2020. Yhden panssarivaunun arvioidaan maksavan jopa 4,2 miljoonan euroa.

Panssarivaunut on varustettu muun muassa 125 millimetrin tykeillä sekä edistyneillä panssarointi- ja vastatoimijärjestelmillä.

K-2 -yksikön viestin mukaan kalliin panssarivaunun jättäminen toimintakuntoon olisi ollut ”syntiä”.

– [Panssarivaunu] päätettiin tuhota. Operaatio kesti puolikkaan yön ajan, viestissä kerrotaan.

Tapaus ei ole ensimmäinen kerta, kun Ukraina on onnistunut tuhoamaan T-90M -panssarivaunun. Aiemmin toukokuussa Ukrainan asevoimat tuhosi toisen T-90M -panssarivaunun Harkovan alueella Koillis-Ukrainassa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)