Verkkouutiset

Tuhoutunut T-90M-panssarivaunu Harkovan seudulla. / Twitter

Kiusallinen menetys, huippumoderni T-90M-tankki paloi karrelle

Uusia panssarivaunuja lähetettiin Ukrainaan tiettävästi vasta huhtikuun lopulla.

Ukrainan asevoimien on vahvistettu tuhonneen suhteellisen harvinaisen ja modernin T-90M Proryv-3 -taistelupanssarivaunun.

Kyiv Independent -lehden julkaisemassa kuvassa näkyy karrelle palanut T-90M-vaunu metsikön edustalla kulkevalla maantiellä Harkovan seudulla.

Kyseisiä panssarivaunuja on pidetty Venäjän teknologisesti edistyneimpinä. Ensimmäiset niistä toimitettiin 1. kaartin panssariarmeijalle vasta kaksi vuotta sitten. War Zone -sivuston mukaan T-90M-panssarivaunuja on valmistettu vasta noin sata kappaletta.

Asiantuntijoiden mukaan moderneja T-90M-vaunuja siirrettiin Ukrainan rintamalle ensimmäistä kertaa huhtikuun loppupuolella tukemaan hyökkäystä maan itäosissa.

Venäjä on menettänyt taisteluissa satoja tai mahdollisesti jopa yli tuhat T-72- ja T-80-panssarivaunua, jotka ovat osoittautuneet helpoiksi maaleiksi moderneille panssarintorjunta-aseille. Vaunut ovat usein tuhoutuneet täysin niiden ammusvaraston räjähdettyä.

125 millimetrin tykillä varustetun T-90M:n panssarointia ja vastatoimia on kuvailtu edistyneiksi. Taistelupanssarivaunun menetystä pidetään kiusallisena takaiskuna Venäjän asevoimille, jonka suorituskyky on ollut Ukrainan sodassa huomattavasti ennakkoarvioita heikompaa.

Venäjän valtionmediassa on hehkutettu jo vuosikausia vielä uudempia T-14 Armata -panssarivaunuja, mutta niitä ei ole käytetty taistelutehtävissä. Vaunuja on ilmeisesti valmistettu vain noin 20 kappaletta prototyyppeineen.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)