Verkkouutiset

Tuhoutunut T-90M-panssarivaunu Harkovan seudulla. / Twitter

Kiusallinen menetys, huippumoderni T-90M-tankki paloi karrelle

Uusia panssarivaunuja lähetettiin Ukrainaan tiettävästi vasta huhtikuun lopulla.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ukrainan asevoimien on vahvistettu tuhonneen suhteellisen harvinaisen ja modernin T-90M Proryv-3 -taistelupanssarivaunun.

Kyiv Independent -lehden julkaisemassa kuvassa näkyy karrelle palanut T-90M-vaunu metsikön edustalla kulkevalla maantiellä Harkovan seudulla.

Kyseisiä panssarivaunuja on pidetty Venäjän teknologisesti edistyneimpinä. Ensimmäiset niistä toimitettiin 1. kaartin panssariarmeijalle vasta kaksi vuotta sitten. War Zone -sivuston mukaan T-90M-panssarivaunuja on valmistettu vasta noin sata kappaletta.

Asiantuntijoiden mukaan moderneja T-90M-vaunuja siirrettiin Ukrainan rintamalle ensimmäistä kertaa huhtikuun loppupuolella tukemaan hyökkäystä maan itäosissa.

Venäjä on menettänyt taisteluissa satoja tai mahdollisesti jopa yli tuhat T-72- ja T-80-panssarivaunua, jotka ovat osoittautuneet helpoiksi maaleiksi moderneille panssarintorjunta-aseille. Vaunut ovat usein tuhoutuneet täysin niiden ammusvaraston räjähdettyä.

125 millimetrin tykillä varustetun T-90M:n panssarointia ja vastatoimia on kuvailtu edistyneiksi. Taistelupanssarivaunun menetystä pidetään kiusallisena takaiskuna Venäjän asevoimille, jonka suorituskyky on ollut Ukrainan sodassa huomattavasti ennakkoarvioita heikompaa.

Venäjän valtionmediassa on hehkutettu jo vuosikausia vielä uudempia T-14 Armata -panssarivaunuja, mutta niitä ei ole käytetty taistelutehtävissä. Vaunuja on ilmeisesti valmistettu vain noin 20 kappaletta prototyyppeineen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)