Verkkouutiset

Sotilasparaati Moskovassa vuonna 1984.

Lasse Lehtinen: Kommunismi hakkaa natsien julmuudet määrissä monin verroin

Ex-europarlamentaarikko kriminalisoisi hakaristin ohella myös sirpin ja vasaran.

SDP:n entinen kansanedustaja ja europarlamentaarikko Lasse Lehtinen hämmästelee oikeusministeriön virkamiehen kommenttia liittyen kommunistihallintojen rikoksiin.

Hän viittaa Suomen Kuvalehden artikkeliin, jossa todetaan hallituksen aikovan kriminalisoida holokaustin kieltämisen ja selvittää mahdollisuuden kieltää kommunismin ja natsismin symbolit.

Oikeusministeriön rikosoikeuden yksikön päälliköltä, lainsäädäntöneuvos Jussi Matikkalalta kysytään, viitataanko kommunismin symboleilla Neuvostoliiton tunnuksiin, kuten sirppiin ja vasaraan.

– Kommunismin osalta kysymys on vielä huomattavasti monisyisempi. Sen nimissä on varmasti tehty pahojakin töitä, ja tämä näkökulma on tässä yhteydessä haluttu rinnastaa natsismiin. Mutta kommunismi on monessa suhteessa toki ihan eri asemassa kuin natsismi, Jussi Matikkala sanoo SK:lle.

Lasse Lehtisen mukaan lausunto antaa ymmärtää, että vain natsien murhateot kannattaa noteerata, ei kommunismin.

– ”Sen nimissä on varmasti tehty pahojakin töitä…” Jessus! ”…mutta on monessa suhteessa toki ihan eri asemassa…” Miten niin? Kommentti on joko poliittinen kannanotto tai toivottavasti vain nuoren virkamiehen yleissivistyksen puutetta, Lasse Lehtinen kirjoittaa Facebook-julkaisussaan.

Ex-europarlamentaarikko huomauttaa, että rikoksissa ihmiskuntaa vastaan kommunismi hakkaa natsien julmuudet määrissä monin verroin.

– Sirppi ja vasara tunnuksina pitää kriminalisoida, jos kerran hakaristikin, Lehtinen jatkaa.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)