Verkkouutiset

Sähköntuotannossa työskentelevät sähköliittolaiset vastaavat voimalaitosten tuotanto-, huolto- ja kunnossapitotehtävistä. LEHTIKUVA/EMMI KORHONEN

Lakko hiljentää ydinvoimalatkin: Työnseisausten piirissä 6000 megawatin tuotanto

Sähköliitto keskeyttää työt Olkiluodon ja Loviisan ydinvoimaloissa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sähköliitto ilmoitti keskiviikkona sähköntuotantoon kohdistuvista poliittisista työnseisauksista Olkiluodon ja Loviisan ydinvoimaloissa sekä useissa vesivoimalaitoksissa ensi viikolla.

Työnseisaukset järjestetään 14.–16. helmikuuta: keskiviikkona Loviisan ja torstaina Olkiluodon ydinvoimalassa sekä perjantaina vesivoimaloissa.

Työnseisauksien piirissä olevien voimalaitoksien yhteenlaskettu teho on noin 6 000 megawattia.

Sähköntuotannossa työskentelevät sähköliittolaiset vastaavat voimalaitosten tuotanto-, huolto- ja kunnossapitotehtävistä.

Syksystä lähtien jatkuneissa Painava syy -työtaistelutoimissaan Sähköliitto on jättänyt sähköntuotannon lähes kokonaan ulkopuolelle toivoessaan, että maan hallitus aloittaisi asialliset neuvottelut työmarkkinauudistuksistaan palkansaajapuolen kanssa.

Hallitus ei ole neuvottelupyyntöön tarttunut, ja liiton mukaan sen on nyt turvauduttava käyttämättömään keinoon.

Sähköliiton puheenjohtaja Sauli Väntti toteaa, että työelämän heikennyssuunnitelmillaan hallitus on tehnyt itsestään työmarkkinaosapuolen ja nyt sen pitäisi käyttäytyä sen mukaisesti.

‒ Näinkin raskas työtaistelutoimi ei ole suunnattu näitä yrityksiä eikä suomalaisia vastaan, vaikka siitä väistämättä haittaa koituukin. Hallituksella on kaikki keinot estää selkkaus: se voi pysäyttää epäoikeudenmukaisten suunnitelmiensa täytäntöönpanon ja neuvotella uudistuksista asiallisesti työntekijäpuolen kanssa. Työnantajapuolelle järjestyi pääsy mukaan jo hallitusohjelman suunnitteluvaiheessa, Väntti sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta ,
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)