Verkkouutiset

Venäjän puolustusministeriö Moskovassa. AFP / LEHTIKUVA / ALEXANDER NEMENOV

Lähteekö seuraavaksi Valeri Gerasimov? Vladimir Putinin puhdistus kiihtyy

Korkean kenraalin pidätys osui lähelle asevoimien komentajaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Korkean venäläiskenraalin pidätys voi kieliä asevoimien komentaja Valeri Gerasimovin aseman heilumisesta.

Venäläislehti Kommersant kertoi tänään Venäjän asevoimien pääesikkunan apulaispäällikkö, kenraaliluutnantti Vadim Shamarinin pidätyksestä. Uutisen mukaan kenraalia epäillään petoksesta. Shamarin kuului Gerasimovin lähimpiin avustajiin.

Esimerkiksi European Council of Foreign Relations -ajatushautomon tutkija Kirill Shamijev pitää käännettä vakavana asevoimien komentajan kannalta. Shamijev toteaa X-palvelussa, että Shamarinin pidätys heikentää Gerasimovin asemaa.

Shamarinin pidätyksen perusteella diktaattori Vladimir Putinin puolustusministeriössä ja asevoimissa käynnistämät puhdistukset eivät näytä laantuvan.

Putin on vaihtanut lyhyessä ajassa puolustusministeri Sergei Shoigun ja kolme apulaispuolustusministeriä. Lähtöpassit ovat saaneet myös muun muassa ministeriön henkilöstöjohtaja Juri Kuznetsov ja 58. armeijakunnan komentajana aiemmin toiminut kenraalimajuri Ivan Popov. Monia tehtävistään erotetuista on myös pidätetty korruptiosta epäiltyinä.

Valeri Gerasimovin mahdollisista potkuista on kiertänyt huhuja tämän vuoden aikana. Hän on toiminut Venäjän asevoimien johdossa vuodesta 2012 lähtien.

LUE MYÖS:
Moskovassa kuohuu: Apulaisministerille potkut, kenraali pidätetty

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)