Verkkouutiset

Venäläissotilaita. AFP / LEHTIKUVA / HANDOUT

Venäläisjoukot lähetettiin rynnäkköön, lähes kukaan ei palannut

Hyökkääjän sotilaat kuvailevat käskyjään järjettömiksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Monet venäläissotilaat kuvailevat olosuhteitaan epäinhimillisiksi ja saamiaan käskyjä järjettömiksi, kertoo brittiläinen historioitsija ja kirjailija Chris Owen X:ssä.

Hän on jakanut itsenäisen venäläismedia Verstkan julkaisun, jossa sotilaat kertovat olosuhteistaan taisteluissa Ukrainan sillanpääasemaa vastaan Krynkyssä Dnepr-joen rannalla Harkovan pohjoispuolella.

Osa sotilaista kuvailee tilannetta rintamalla teurastukseksi.

– Käskyt ovat typeriä. Kaikki ymmärtävät, että onnistuminen ei ole mahdollista, mutta silti heidät lähetetään kuolemaan, venäläissotilas kommentoi.

Ryhmä toisensa jälkeen on lähetetty epätoivoisiin hyökkäyksiin. Venäläissotilaat kertovat tietävänsä, että tehtävä eivät voi onnistua.

– Lähes kukaan ei palannut, venäläissotilas kommentoi.

Venäjän asevoimat tiedotti vallanneensa Krynkyn helmikuun 20. päivä. Monet asiantuntijat kyseenalaistivat tiedon.

Chris Owen huomauttaa venäläissotilaiden kertoneen, että seuraavana päivänä Krynkyssä kaatui lähes 200 sotilasta. Heidän mukaansa puolustajan sillanpääasemaa ei ole vallattu.

Verstkalle puhuneet venäläissotilaat kertovat, että joukot on usein jätetty yksin komentajien piilotellessa bunkkereissa kilometrien päässä. Erityisesti silloin sotilaiden parissa esiintyy epäinhimillisiä kurinpitomenetelmiä, kuten maakuoppaan sulkemista, kidutusta ja väkivaltaa.

 

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)