Verkkouutiset

Verokortin tuloraja on helppo tarkistaa itse. Tuloraja näkyy sekä OmaVerossa, verokortilla että verokortin mukana toimitettavalla ennakkoperinnän päätöksellä. LEHTIKUVA/VESA MOILANEN

Lähes 900000 henkilölle voi tulla loppuvuonna ikävä yllätys

Verohallinnon arvion mukaan noin 886000 henkilöllä on verokortillaan liian pieni veroprosentti.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Jos tulot ylittävät verokortin tulorajan, loppuvuonna tuloja verotetaan perusveroprosenttia korkeammalla lisäprosentilla. Lisäprosentti tarkoittaa sitä, että palkansaajalle jää kuukaudessa palkasta vähemmän käteen, selittää Verohallinnon menettelypäällikkö Päivi Ylitalo.

− Verokortille on merkitty arvio koko vuoden tuloista. Jos henkilö tienaakin enemmän kuin tulorajaksi on arvioitu, yli menevä osuus verotetaan lisäprosentilla, joka on korkeintaan 60 prosenttia. Ero perusprosenttiin voi siis olla merkittävä, Ylitalo sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Verohallinto arvioi, että jopa 886 000 henkilöllä verokortin tuloraja ylittyy, jos he saavat loppuvuodesta tuloja samaan tahtiin kuin tammi−elokuun aikana.

Tee tarvittaessa uusi verokortti

Päivi Ylitalo kehottaa tarkistamaan verokortille merkityn tulorajan etenkin, jos tuloissa on vuoden aikana tapahtunut muutosta.

− Jos tulot ovat muuttuneet alkuvuodesta merkittävästi, kannattaa tarkistaa, mikä tuloraja verokortille on merkitty ja verrata sitä arvioon loppuvuoden tuloista. Jos näyttää siltä, että koko vuoden tulot menevät tulorajan yli, kannattaa tehdä uusi verokortti loppuvuodeksi. Kun uuden verokortin tekee nyt, isommat tulot ja mahdollisesti korkeampi veroprosentti ehditään huomioida tasaisesti loppuvuoden mittaan, Ylitalo sanoo.

Verokortin tuloraja on helppo tarkistaa itse. Tuloraja näkyy sekä OmaVerossa, verokortilla että verokortin mukana toimitettavalla ennakkoperinnän päätöksellä.

Tekstiviesti Verohallinnolta voi estää ikävän yllätyksen

Verohallinto on jo useana vuonna lähettänyt tekstiviestin sellaisille asiakkaille, joiden verokortin tuloraja uhkaa ylittyä Verohallinnon tietojen mukaan. Tekstiviestissä muistutetaan asiakasta tarkistamaan tulorajansa ja tekemään tarvittaessa uusi verokortti OmaVerossa.

Tekstiviestejä lähetetään tänä syksynä yhteensä noin 8 000 asiakkaalle, joista noin 4 000 sai tekstiviestin syyskuun puolivälissä. Tänä vuonna asiakkailta kysytään myös palautetta muistutusviesteistä.

− Verohallinnon tekstiviesteissä lähettäjänä näkyy Vero Skatt. Niissä ei ole linkkejä mihinkään eikä niissä pyydetä asiakkailta tietoja, vaan ohjataan toimimaan tarvittaessa OmaVerossa, Tavoiteemme on muistuttaa asiakkaita toimimaan ajoissa, jottei loppuvuonna tiedossa ole ikävää yllätystä, Ylitalo kertoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)