Verkkouutiset

Ambulanssi Jorvin sairaalalla Espoossa. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

”Kuvat ambulanssien jonoista ovat pelottavaa katseltavaa”

Päivystykset ovat tällä hetkellä pahasti ruuhkautuneita.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen kansanedustaja Pia Kauma kiinnittää Facebook-kirjoituksessaan huomiota päivystysten ruuhkautumiseen. Erityisen paha tilanne on Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri HUSissa, jonka alueella päivystyksessä joutuu viettämään keskimäärin kahdeksan tuntia.

Ambulanssipotilaat odottavat vastaanotolle pääsyä yhä useammin ambulanssissa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Uutiskuvat ambulansseista, joissa ihmiset odottavat tuntikausia sairaalaan pääsyä, ovat pelottavaa katseltavaa. Mitä jos vaikka onnettomuuteen joutunut lapsi joutuisi odottamaan tuolla? Tai ikäihminen, joka on saanut sairauskohtauksen kotonaan, Kauma kysyy.

Päivystys on pahoin ruuhkautunut myös esimerkiksi Varsinais-Suomessa, jonka tilanne ei johtajaylilääkäri Mikko Pietilän mukaan ole koskaan ollut näin paha.

Kauma huomauttaa, että kokoomus pyrki jo vuoden 2019 eduskuntavaalien alla sanomaan, että liian tiukka hoitajamitoitus ainoastaan pahentaisi tilannetta. Silti Sanna Marinin (sd.) hallitus sääti tiukan mitoituksen.

– Yritimme myös sanoa, että massiivista sote-uudistusta ei kannata toteuttaa ainakaan koko maahan samaan aikaan, koska se vain vie rahat hallinnon pystyttämiseen eikä palveluihin. Ei mennyt perille sekään. Runnoivat läpi, Kauma sanoo.

– Ja nyt ollaan tässä tilanteessa!

 

LUE MYÖS: MTV: Sairaalan päivystyksessä pahimmillaan 110 tunnin odotus (Verkkouutiset 16.12.)
Johtajaylilääkäri TS:lle: Tilanne ei ole koskaan ollut näin paha (Verkkouutiset 17.12.)

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)