Verkkouutiset

Jorvin sairaalan päivystys Espoossa 15. joulukuuta 2022. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

MTV: Sairaalan päivystyksessä pahimmillaan 110 tunnin odotus

HUS:n potilaat odottavat vastaanotolle pääsyä yhä useammin ambulanssissa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Päivystysten odotusajat ovat kovassa kasvussa koko maassa, kertoo MTV Uutiset.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) alueella päivystyksessä joutuu viettämään keskimäärin kahdeksan tuntia. Osastolle päätyvien potilaiden odotusaika on jo yli 20 tuntia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

HUS:n potilaat odottavat vastaanotolle pääsyä yhä useammin ambulanssissa.

– Eihän potilasta voi jättää (ambulanssista) ilman, että joku osaava ihminen valvoo häntä (sairaalassa), HUS:n toimialajohtaja Maaret Castren sanoo MTV Uutisten haastattelussa.

– Ja silloin voi kysyä, mitä tapahtuu niille kotona oleville potilaille, jotka taas odottavat sitä ambulanssia. Tämä on nähty ulkomailla, kansainvälisesti. Hätä on siellä suuri. Minä toivon, että me emme anna tilanteen Suomessa ajautua siihen.

Kuopion yliopistollinen sairaalan palvelukeskusjohtaja Tero Martikainen pitää päivystysten ongelmia valtakunnallisena ilmiönä.

– Kun aikaisemmin on puhuttu päivystyspotilaiden läpimenoajasta tunneissa, nyt lasketaan vuorokausissa. Meillä ei yksinkertaisesti ole fyysisiä paikkoja, mihin voimme laittaa potilaita jatkohoitoon, Martikainen toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)