Verkkouutiset

Hoitaja T-sairaalan päivystyksessä Turussa. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

Johtajaylilääkäri TS:lle: Tilanne ei ole koskaan ollut näin paha

Turun yliopistollisessa sairaalassa pohditaan, kuinka juhlapyhien yli päästään.

Turun yliopistollisen sairaalan päivystys on pahoin ruuhkautunut, sillä Turun Sanomien mukaan jopa neljännes päivystykseen hakeutuvista potilaista ei kuuluisi sinne. Kiireettömät potilaat joutuvat odottaman tuntikausia ja jatkohoitopaikkoja odottavat vuorokausia.

Ruuhkia pahentaa influenssasta, koronaviruksesta ja rs-viruksesta koostuva Varsinais-Suomen kolmoisepidemia

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri ja vt. johtaja Mikko Pietilä kertoo, että päivystys ei ole aiemmin ruuhkautunut näin pahasti.

– Tilanne on aina paha tähän aikaan vuodesta, mutta ei se näin paha ole ollut koskaan. Tilanne on äärimmäisen huolestuttava ja joudumme tarkkaan pohtimaan, miten päästään juhlapyhien ylitse, Pietilä sanoo TS:lle.

Hänen mukaansa jokainen voi itse pohtia, kannattaako kulloisenkin vaivan vuoksi lähteä päivystykseen.

– Mutta missään nimessä emme halua viestittää, että päivystykseen ei tulisi hakeutua, sillä kokemuksesta tiedämme, että silloin väärät ihmiset jättävät tulematta, Pietilä toteaa.

– yllähän se niin menee, että kun ihmiset eivät saa aikaa perusterveydenhuoltoon, he kävelevät päivystykseen. Eikä heitä pidä siitä syyttää, heillä on oikeus saada hoitoa.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)