Verkkouutiset

Ukrainan ilmatorjunta tuhoaa päivittäin kymmeniä Venäjän risteilyohjuksia ja räjähdelennokkeja. / mil.gov.ua

Kuin Frankensteinin hirviö – nämä aseet suojaavat pian Ukrainan taivasta

Yhdysvalloissa on kokeiltu neuvostoaikaisten järjestelmien yhdistämistä länsimaiseen kalustoon.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ukrainan johto on pyytänyt tukijamailtaan uusia ilmatorjuntajärjestelmiä, sillä Venäjän pelätään kiihdyttävän talvikaudella iskuja energiainfrastruktuuria vastaan.

Maan ilmapuolustusta vahvistetaan New York Times -lehden mukaan ”hirviöaseilla” eli niin kutsutulla FrankenSAM-hankkeella. Leikkimielinen termi viittaa kokonaisuuteen, jossa modernit länsimaiset ohjusjärjestelmät yhdistetään neuvostoaikaisiin laukaisujärjestelmiin tai tutkiin, joita Ukrainan asevoimilla on jo runsaasti kalustossaan.

Yhdysvaltain puolustusministeriö Pentagonin kerrotaan vakuuttuneen, että alun perin Ukrainassa ideoidut yhdistelmät todella toimivat.

Syksyn aikana Yhdysvalloissa on kokeiltu useita eri malleja improvisoiduista ilmapuolustusaseista. Eräässä versiossa neuvostoaikaiset Buk-ohjuslavetit on varustettu RIM-7 Sea Sparrow -ohjuksilla.

Toisessa kokeilussa vanhat neuvostotutkat yhdistettiin AIM-9 Sidewinder -ohjuksiin. ”Frankensteinin hirviöt” on määrä toimittaa Ukrainalle loppuvuoden aikana.

Asiantuntijoiden mukaan virityksillä pystytään täyttämään kriittisiä aukkoja Ukrainan nykyisessä ilmapuolustuskyvyssä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)