Verkkouutiset

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (SDP) puhuu eduskunnan täysistunnossa Helsingissä 22. syyskuuta 2020.,, LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Krista Kiuru palaa ministeriksi viikko hoitajamitoituksen käsittelyn jälkeen

Hallitus ilmoitti viime viikolla Aki Lindénin suulla joutuvansa lykkäämään mitoitusta. Kiurun paluuta odoteltiin jo syyskuussa.

Hallituksen perhe- ja peruspalveluministeri vaihtuu tänään torstaina, kun SDP:n kansanedustaja Krista Kiuru palaa työtehtäviinsä. Kiurun vanhempainvapaan aikana perhe- ja peruspalveluministerinä on toiminut kansanedustaja Aki Lindén.

Lindén sijaisti Kiurua vielä viime viikolla, kun hallitus vastasi keskiviikkona 28.9 oppositiopuolueiden välikysymykseen vanhuspalveluiden tilanteesta.

Valtioneuvoston viestinnästä kerrotaan, että lopullinen varmistus Kiurun paluun ajankohdasta tuli heille tällä viikolla.

Ministerinvaihdos tapahtuu tänään tasavallan presidentin esittelyssä iltapäivästä. Ministerien vaihdokset ja nimitykset edellyttävät aina tasavallan presidentin esittelyä. Edellinen tasavallan presidentin esittely oli perjantaina 30.9 ja sitä edellinen olisi ollut maanantaina 19.9.

Ilta-Sanomien tietojen mukaan Kiuru pyrki viime päivinä vanhempainvapaalta käsin vielä aktiivisesti vaikuttamaan siihen, ettei vanhuspalveluiden 0,7 henkilöstömitoituksen voimaan tuloa lykättäisi. Lindén joutui kertomaan kuitenkin täysistunnossa, että mitoituksen voimaan tuloa on lykättävä, koska hoitajia ei ole riittävästi. Kiuru profiloitui ministerinä vahvasti 0,7 mitoituksen ajamisessa.

Kiurun on odotettu palaavan vanhempainvapaalta takaisin ministerin tehtäviin alkusyksystä, mutta päivämääristä ei ole ollut tarkkaa tietoa. Viime talvena hän viestitti Twitterissä, että suunniteltu paluu olisi syyskuussa.

Verkkouutiset ei tavoittanut Kiurun esikuntaa kommentoimaan tarkemmin sitä, miksi ministerinvaihdos tapahtui juuri nyt.

Krista Kiuru on hakenut myös Porin kaupunginjohtajan paikkaa ja päässyt valintaprosessissa kahden muun hakijan kanssa viimeiselle kierrokselle.

Ministeriksi palaava Kiuru pitää tiedotustilaisuuden tänään noin kello 15.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS