Verkkouutiset

Liittokansleri Olaf Scholz ja Leopard 2 -taistelupanssarivaunu. AFP/LEHTIKUVA/RONNY HARTMANN

Kremlin mukaan panssarivaunut tuovat lisää kärsimystä Ukrainalle

Dmitri Peskovin mukaan lännen panssarit eivät estä Venäjää saavuttamasta tavoitteitaan.

Yhdysvaltain ja Euroopan panssarilahjoitukset Ukrainalle tuovat ”lisää kärsimystä” maahan ja ”lisää jännitteitä mantereelle, Kremilin tiedottaja Dmitri Peskov sanoi keskiviikkona.

– Valitettavasti Naton aseiden lisääminen tuo lisää kärsimystä Ukrainan ihmisille. Se tuo myös lisää jännitystä (Euroopan) mantereelle. Mutta se ei voi estää Venäjää saavuttamasta tavoitteitamme, Peskov totesi uutiskanava CNN:lle.

Hän kommentoi Saksan liittopäivien keskiviikkoista keskustelua kiistanalaisesta Leopard-panssarivaunujen lähettämisestä Ukrainaan.

Samaan aikaan Yhdysvaltain viranomaiset sanoivat, että Joe Bidenin hallinto viimeistelee suunnitelmia noin 30 amerikkalaisen Abrams-panssarivaunun lähettämisestä Ukrainaan.

Peskov sanoi tiistaina, että Berliinin hyväksyminen vaunutoimituksille Ukrainaan vaikuttaisi väistämättä Venäjän ja Saksan suhteisiin, jotka ovat jo ”melko alhaalla”.

– Sellaiset toimitukset eivät tietenkään lupaa hyvää suhteiden tulevaisuudelle. Ne jättävät välittömän jäljen, Peskov sanoi.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta ,
MAINOS