Verkkouutiset

Pilviä Pasilan yllä Helsingissä. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Koulujen päättäjäisten sää on kolea, sateisiin kannattaa varautua

Viikonlopun sateiden tarkka sijainti ei ole vielä alkuviikosta ennustettavissa.

Koulujen päättäjäisiä juhlitaan tulevana viikonloppuna koleassa säässä, kertoo Foreca.

Kokonaisuudessaan viikon sää näyttää viileältä ja vaihtelevalta. Suuria sadealueita ei ole ennustettu Suomen ylle, mutta pienempiä sade- tai sadekuuroalueita liikkuu maamme yli päivittäin. Viileimmät päivät ovat näillä näkymin torstai ja perjantai, jolloin maan eteläosien lämpötila pysyy pääosin alle 15 asteen ja pohjoisessa alle 10 asteen.

Öisin koko maassa kannattaa varautua paikalliseen hallaan, jopa yöpakkasiin.

Päättäjäisviikonloppuna pilvisyyttä on ajoittain runsaastikin, mutta ajoittain aurinko pääsee myös näyttäytymään. Laajoja sadealueita ei ole liikkeellä myöskään silloin, mutta paikallisia sateita on odotettavissa. Niiden sijainnit eivät Forecan mukaan ole kuitenkaan niin hyvin ennustettavissa, että alkuviikosta tiedettäisiin, missä tarkalleen sataa.

Juhlien järjestäjien kannattaakin varautua sadekuuroihin tai pidempiaikaiseenkin sateeseen. Foreca kehottaa juhlien järjestäjiä seuraamaan karttamuotoisia sade-ennusteita, jotka näyttävät hyvin mahdollisten sateiden sijainnit.

– Silti, vaikka sateita on viikonloppuna ennusteiden mukaan liikkeellä, suurimmassa osassa Suomea sää tulee todennäköisesti olemaan päättäjäisviikonloppuna poutainen, meteorologi Joanna Rinne kirjoittaa.

Päivälämpötila on viikonloppuna todennäköisesti maan etelä- ja keskiosassa noin 10–15 astetta, pohjoisessa noin 6–12 astetta.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)