Verkkouutiset

Iranin suurlähetystön lisärakennus tuhoutui iskussa. / LEHTIKUVA / AFP / MAHER AL MOUNES

Komentaja surmattiin ilmaiskussa – Iran uhkaa vastatoimilla

Tiedustelu-upseerien väitetään kokoontuneen lisärakennukseen häivekoneiden tekemän iskun aikaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Iranin Syyrian suurlähetystön vieressä ollut konsulirakennus tuhoutui maanantaina Israelin ilmaiskussa. Ainakin yhdentoista henkilön kerrotaan kuolleen.

Iranin vallankumouskaarti sanoi seitsemän upseerin saaneen surmansa iskussa. Mukana oli kaksi prikaatikenraalia, joista toinen oli johtanut salaisia operaatioita Syyrian ja Libanonin alueella.

New York Times -lehden mukaan suurlähetystön lisärakennuksessa pidettiin iskuhetkellä Gazan sotaa käsittelevää kokousta, jossa oli mukana iranilaisia tiedustelu-upseereita ja palestiinalaistaistelijoita.

Israelin hallintolähteet puolustavat toimia sillä, että rakennusta käytettiin vallankumouskaartin tukikohtana. Näin sen tulkittiin olevan sotilaskohde eikä diplomaattinen rakennus. Iskussa käytettiin tiettävästi F-35-häivehävittäjiä ilmatorjunnan välttämiseksi.

Iranin ulkoministeri Hossein Amir-Abdollahian arvosteli voimakkaasti Israelin toimia ja sanoi pääministeri Benjamin Netanjahun ”menettäneen henkisen tasapainonsa”. Syyrian mukaan Israelin hävittäjät olivat tunkeutuneet maan ilmatilaan Golanin kukkuloiden suunnasta.

Iranin presidentti Ebrahim Raisi uhkasi Israelia vakavilla vastatoimilla ja kutsui ilmaiskua pelkurimaiseksi.

– Toistuvien vastarintataistelijoita vastaan koettujen tappioiden ja epäonnistumisten jälkeen sionistihallinto on ottanut käyttöön umpimähkäiset salamurhat pelastaakseen itsensä, presidentti totesi tiedotteessa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)