Verkkouutiset

Kokoomusnuorten mielestä myös Suomen tulee pyrkiä velan hillitsemiseen. Kuvituskuva. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Kokoomusnuoret vaatii perustuslakiin velkajarrua

Järjestö syyttää Sanna Marinin hallitusta holtittomasta velanotosta.

Kokoomusnuoret vaatii, että Suomen perustuslakiin ankkuroidaan velkajarru tulevien sukupolvien turvaksi. Järjestö on huolissaan siitä, että valtion velkaantuminen on jatkunut kiihtyvää tahtia Sanna Marinin (sd.) hallituksen aikana.

– Holtiton velan ottaminen asioihin, jotka eivät millään tavalla liity nykyisten kriisien hoitoon on selkeä arvovalinta, jolla vasemmistohallitus rapauttaa hyvinvointivaltion pohjaa. Miten Suomi ja tulevat sukupolvet selviävät epävakaassa maailmantilanteessa tulevista kriiseistä, kun valtion taloutta hoidetaan holtittomasti kuin Italiassa konsanaan, painottaa Kokoomusnuorten varapuheenjohtaja Maria Miala tiedotteessa.

Suomi ja maailma on kohdannut monta kriisiä tämän hallituskauden aikana, mutta hallituksen ottama velka ei ole liittynyt pelkästään velkojen hoitoon, vaan myös pysyvien menojen rahoittamiseen velalla. Vaikka mikään valtio ei ole velaton, on Suomen Kokoomusnuorten mielestä muiden verrokkimaiden tavoin pyrittävä velan hillitsemiseen.

– Pohjoismaisen hyvinvointivaltion tulevaisuus on vaarassa, mikäli talousholtittomuuteen ei puututa. Nykyinen hallitus ei kykene ottamaan holtitonta velanottoa tosissaan ja hyvinvointivaltion rapauttaminen näyttää olevan vasemmalla trendi. Myös tulevat sukupolvet haluavat elää hyvinvointivaltiossa ja sen turvaamiseksi on perustuslakiin saatava velkajarru, Miala jatkaa.

Kokoomusnuoret huomauttaa, että valtion velkaantumista hillitsevä velkajarru on käytössä jo esimerkiksi Saksassa ja Sveitsissä.

– Ikääntyvä väestö ja heikentyvä huoltosuhde aiheuttavat jo huolia, emmekä tarvitse siihen päälle valtavan alijäämäistä valtion budjettia, päättää liittohallituksen jäsen Martti Paldanius.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta ,
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)