Verkkouutiset

Kansanedustaja Markku Eestilä (kok.). LEHTIKUVA/VESA MOILANEN

Kokoomuksen mukaan Suomen talous ei toivomuksilla kasva

On aika kääntää talouden suunta, totesi Markku Eestilä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja Markku Eestilä (kok.) korosti julkisen talouden sopeutustoimien tärkeyttä kokoomuksen eduskuntaryhmän ryhmäpuheessa Julkisen talouden suunnitelman palautekeskustelussa keskiviikkona eduskunnassa.

– (Petteri) Orpon (kok.) hallitus on ryhtynyt määrätietoisiin toimiin talouden sopeuttamiseksi. Julkisen talouden suunnitelma ja siitä valiokuntakäsittelyssä saadut lausunnot vahvistavat hallituksen tilannekuvan ja toimet oikeaksi. Nyt on aika kääntää Suomen talouden suunta, Eestilä sanoi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Hän muistutti Suomen talouden perusongelmasta.

– Jatkuvasti negatiivinen vaihtotaseemme tarkoittaa sitä, että maastamme virtaa enemmän rahaa ulos kuin tulee sisään. Viennistä elävälle Suomelle tämä on tarkoittanut kroonista velkaantumista. Yksistään velasta maksettavien korkomenojen ennustetaan kasvavan yli neljään miljardiin euroon kehyskauden loppuun mennessä. Tekemättömyyden hinta tulee nyt maksuun, Eestilä totesi.

Hän korosti hallituksen veropolitiikan linjan olevan selvästi työn tekoon kannustavaa.

– Veronkorotuksista huolimatta kokonaisveroaste ei kiristy tämän hallituskauden aikana. Samalla, kun hallitus tekee kohdennettuja veronkiristyksiä valtiontalouden paikkaamiseksi, kevennämme työnverotusta merkittävästi. Hallituskauden aikana työnverotus kevenee yhteensä puolella miljardilla eurolla painottuen pieni- ja keskituloisiin. Työnteon tulee aina olla kannattavaa ja palkasta tulee jäädä työntekijälle entistä enemmän rahaa käteen, Eestilä sanoi.

Hän arvosteli opposition esittämiä vaihtoehtoja konkretian puutteesta sekä peräänkuuluttaa pitkäjänteisen talouspolitiikan tärkeyttä julkisen talouden tasapainottamisessa.

– Tähän mennessä julkaistut toimet ovat olleet pettymys. Olemme kuulleet oppositiosta enemmän hurskaita toiveita kuin konkreettisia toimia. Suomen talous ei kuitenkaan toivomuksilla kasva, Eestilä muistutti.

Hänen mukaansa julkisen talouden suunnitelma osoittaa sen, että Suomen talouden tilanne on mahdollista kääntää, kunhan hallituksen toimet toteutetaan täysimääräisesti.

– Tämä työ ei tule valmistumaan yhdessä kaudessa, vaan tarvitsemme tässä salissa pitkäjänteistä työtä vastuullisen talouspolitiikan eteen. Perustuslain mukaan valtiontaloudesta päättää eduskunta. Vastuuta ei voi ulkoistaa, Eestilä totesi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)