Verkkouutiset

Kokoomuksen Kai Mykkänen Bomarsundin linnassa Ahvenanmaalla. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

Kokoomuksen Kai Mykkänen torjuu verotuksen progression kiristämisen

Eduskuntaryhmän puheenjohtajan mukaan verotusta on kevennettävä kaikissa tuloluokissa.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkänen torjuu vaatimukset verotuksen progression kiristämisestä. SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman vaati tänään mahdollisten tuloveron kevennysten kohdistamista pieni- ja keskituloisiin.

– Kuulostaa kauniilta rajata veroale pieni- ja keskituloisiin, mutta silloin unohtuu, että lisätyön verotus kiristyisi sadoilla tuhansilla normaaleilla suomalaisilla, koska puolet suomalaisista tienaa mediaanituloa enemmän, Mykkänen sanoo tiedotteessa.

Mykkänen on tyytyväinen, että ansiotuloverotuksen keventäminen kansalaisten ostovoiman parantamiseksi saa kannatusta hallituspuolueiden piirissä.

Kokoomuksen mukaan ostovoiman lyhyen aikavälin parantamisen lisäksi verotuksen keventäminen parantaisi työnteon kannusteita.

– Verotuksen keventäminen olisi rakennetoimi, joka antaa mahdollisuuden rakentaa kestävää kasvua pitkälle tulevaisuuteen. On hyvä, että tälle toimelle on kannatusta nyt hallituksenkin piirissä, Mykkänen sanoo.

Mykkänen toteaa, että veronkevennykset on suunnattava tasaisesti kaikkiin tuloluokkiin, sillä verotuksen progressiossa ei ole kiristysvaraa. Suomessa on jo nyt yksi OECD-maiden kireimmistä veroprogressioista.

– Jo keskituloinen joutuu maksamaan tienaamastaan lisäsatasesta lähes puolet veroina. Ei meidän kannata heikentää työnteon kannusteita kiristämällä sitä entisestään, Mykkänen toteaa.

LUE MYÖS:
Antti Lindtmanin mukaan Eurooppaan tarvitaan sähkön hintakatto

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS