Verkkouutiset

Woltin ruokalähetti Helsingissä 24. huhtikuuta 2023. LEHTIKUVA / ANTTI HÄMÄLÄINEN

KL: Ruokalähettipalvelu Wolt rajussa tappiokierteessä

Myös kilpailijan Foodoran tulos oli miinuksella.

Ruokalähettipalvelu Wolt on ajautunut raskaasti tappiolliseksi, kertoo Kauppalehti.

Yhtiö teki viime tilikaudella noin 67 miljoonan euron liikevaihdolla yli 400 miljoonaa euroa tappiota.

– Yhtiö kirjaa kaikki kehityskulunsa suoraan tuloslaskelmaan eikä aktivoi niitä investointina taseeseen, huomauttaa kuitenkin tulosluvuista Kauppalehden analyytikko Ari Rajala.

Yhdysvaltalainen Doordash osti Woltin viime vuonna 2,8 miljardilla eurolla. Woltin toimintakertomuksesta käy Kauppalehden mukaan ilmi, että Doordash on valmis rahoittamaan Woltin tappiollista toimintaa ainakin ensi vuoden loppuun asti.

Wolt ennustaa, että sen asiakasmäärä ja liikevaihto kasvavat tämän vuoden aikana. Riskinä liiketoiminnalle se näkee käynnissä olevan oikeusprosessin, jossa määritellään ovatko ruokalähetit työntekijöitä vai itsenäisiä yrittäjiä.

Helsingin Uutiset kertoi aiemmin tässä kuussa, että ravintoloita on luopunut Woltin ja Foodoran kuljetuspalvelusta. Syiksi ravintolanpitäjät kertoivat muun muassa kovan hinnan – palvelut saattavat ottaa itselleen jopa 30 prosenttia annoksen hinnasta – sekä sen, että ruokien laatu kärsii kuljetuksesta.

KL:n mukaan myös kilpaileva ruokakuljetusyritys Foodora teki viime tilikaudella tappiota.
Foodoran, eli Delivery Hero Finland Oy:n liikevaihto oli noin 175 miljoonaa euroa ja liiketappio 15,5 miljoonaa euroa.

Analyytikko Rajala arvioi, että Woltin ja Foodoran liikevaihdon kirjaustavoissa on todennäköisesti eroja, joten niistä ei voi vetää suoria johtopäätöksiä. Kehityskulut eivät rasita Foodoran tulosta samalla tavalla kuin Woltilla, sillä Foodoralla kehityskulut hoitaa konsernin saksalainen emoyhtiö.

Woltilla oli tilikaudella 854 työntekijää ja Foodoralla 184.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)