Verkkouutiset

OP:n logo Helsingissä 25. heinäkuuta 2023. LEHTIKUVA / EELIS BERGLUND

KL: Pankki lähetti tuhansille asiakkaille virheellisiä lainatarjouksia

OP:n veloittama kuukausierä oli lähes sata euroa luvattua suurempi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Osuuspankki eli OP markkinoi tuhansille asuntolaina-asiakkailleen korkokattoa virheellisesti, Kauppalehti kertoo.

Asia nousi esiin sen jälkeen, kun toimittajana tunnetuksi tullut Jessikka Aro avautui julkisesti korkokatostaan Talouselämälle. Pankin asiakkaalle tarjoamassa korkokattotarjouksessa luvattiin, että maksuerä korkokaton aikana olisi enintään 898 euroa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Aro otti korkokaton kesäkuussa 2022. Kun korkoa tarkastettiin saman vuoden lokakuussa, kuukausittainen maksuerä nousi 942,33 euroon. Vuoden päästä kuukausittaista maksuerää korotettiin jo 978,23 euroon.

Pankin asiakkaalta veloittama kuukausierä oli noin 80 euroa enemmän kuin tarjouksessa luvattu enimmäismäärä.

– Aika kaukana minulle markkinoidusta enintään 898 eurosta. En olisi tällaista roskakorkokattoa ottanut, jos minulle olisi asianmukaisesti kerrottu todelliset luvut tarjouksessa, Aro ihmetteli pankin toimintaa TE:lle.

OP-pankki myöntää menetelleensä virheellisesti.

– Kyllä me myönnämme, että virhe on sattunut. Tarjouksella on näin ollut ja asiakkaalla on keskustelussa jäänyt se käsitys, että kuukausierä lukittuu siihen summaan. Tilanteissa, joissa asiakas haluaa pitää siitä kiinni ymmärtäen sen, että laina ei lyhene niin vauhdikkaasti, olemme muuttaneet niitä jälkikäteen sen mukaisesti sillä korkokattoajalla, OP:n asumisesta ja henkilöasiakasrahoituksesta vastaava johtaja Satu Nurmi vastaa KL:lle.

Hänen mukaansa useammat asiakkaat ovat ihmetelleet, miksi korkokatto ei muuttuvan annuiteetin kanssa toimikaan, kuten he ovat ymmärtäneet.

Pankin virheellinen markkinointi on Nurmen arvion mukaan koskettanut tuhansia asiakkaita. Hänen mukaansa pankki huomasi virheen markkinoinnissaan kesällä 2022, jonka jälkeen virheellisiä lainatarjouksia ei ole enää annettu.

OP ehti lähettää asiakkailleen harhaanjohtavia lainatarjouksia vuodesta 2020 heinäkuuhun 2022.

– Sen takia asiakasmääräkin on suuri. Siitä ei ole tarkkaa käsitystä, kuinka moni on tarjouksen saanut.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)