Verkkouutiset

Autoilun kustannukset ovat eri käyttövoimilla hyvin erilaisia.LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

KL: Kilometrikorvaukseen suunnitteilla muutoksia

Sähköautoilijoille kilometrikorvaus on voinut olla jopa tapa tienata, jos sähköauton lataamisen on voinut ajoittaa yön edullisille tunneille.

Kilometrikorvausten laskentamalliin on suunnitteilla muutoksia, kertoo Kauppalehti.

Valtion työmarkkinalaitoksessa on alettu pohtia sitä, että kilometrikorvaus määritettäisiin eri tavalla eri käyttövoimille. Tällä hetkellä kilometrikorvaus on sama bensa-, diesel- ja sähköautolla. Autoilun kustannukset ovat kuitenkin eri käyttövoimilla hyvin erilaisia.

Sähköautoilijoille kilometrikorvaus on voinut olla jopa tapa tienata, jos sähköauton lataamisen on voinut ajoittaa yön edullisille tunneille.

Kilometrikorvauksen suuruus määritetään Tilastokeskuksen lukujen perusteella. Käytännössä laskelma perustuu Tilastokeskuksen lukuihin autoilun polttoaineiden ja muiden kulujen keskihinnoista edeltäneeltä 12 kuukaudelta.

Keskustelun aiheena Valtion työmarkkinalaitoksessa on kilometrikorvausten määritystavan muuttaminen tulevaisuudessa.

– Hyvin alustavia keskusteluja on tämän suhteen käyty. Lähinnä olemme seuranneet tilannetta ja sitä, mihin suuntaan autokannan kehitys menee,  analyytikko Juho-Pekka Jortama sanoo Kauppalehdelle.

– Sähköauton osalta laskentatapa poikkeaisi, koska se mistä autoilun hinta muodostuu, poikkeaa sähköauton osalta, Jortama sanoo.

Kilometrikorvausten laskentamallin muuttaminen on Jortaman mukaan kuitenkin vielä pohdinnan tasolla.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta ,
MAINOS