Verkkouutiset

SM-liigan logo. LEHTIKUVA/ANTTI AIMO-KOIVISTO

Kilpailuviranomainen selvittää jääkiekon SM-liigan menettelyjä

Kilpailu- ja kuluttajavirasto on päättänyt ryhtyä tarkempaan selvitykseen jääkiekon SM-liigan järjestämistavoista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Viraston tutkinnan tarkoituksena on selvittää, onko SM-liiga järjestetty kilpailua rajoittavalla tavalla ja onko viraston ryhdyttävä toimenpiteisiin kilpailunrajoituksen tai sen vahingollisten vaikutusten poistamiseksi.

KKV huomauttaa, että tutkinnan aloittaminen ei ole osoitus kielletystä menettelystä. KKV antaa ratkaisunsa myöhemmin asiassa tehtävien selvitysten jälkeen, eikä kommentoi tutkintaa sen ollessa kesken.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

KKV otti asian käsittelyyn virastolle keväällä tehdyn toimenpidepyynnön perusteella.

Viraston tehtävä on varmistaa, että markkinat toimivat tehokkaasti ja reilusti kansantalouden ja kuluttajien hyödyksi.

– Tämän tavoitteen saavuttamiseksi viraston on suunnattava voimavaransa tehokkaasti ja asetettava käsiteltävät asiat tärkeysjärjestykseen. Asioiden priorisointi tapahtuu usein käsittelyn alkuvaiheessa tehtävän esiselvityksen perusteella, tiedotteessa todetaan.

Priorisointiin vaikuttavat erityisesti asian kansantaloudellinen merkittävyys ja todennäköisyys siitä, onko kyse kilpailulain kieltojen rikkomisesta. Näiden priorisointiperusteiden nojalla jotkin asiat voidaan jättää tutkimatta.

Virasto on aiemmin selvittänyt SM-liigaan liittyvää menettelyä, jossa liigatoimijat olivat sopineet, etteivät palkkaa tuolloin KHL:ssä pelanneen Jokerien pelaajia kesken kauden. Vuonna 2019 virasto arvioi, että pelaajakieltosopimus oli kilpailulain vastainen ja määräsi liigatoimijat lopettamaan menettelyn.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)