Verkkouutiset

Poliisi Moskovassa 30. toukokuuta. / LEHTIKUVA / AFP / KIRILL KUDRYAVTSEV

Kiinteistönvälittäjä Moskovassa: Monet kysyvät nyt bunkkereista

Viimeaikaiset iskut ovat pakottaneet Kremlin puolustuskannalle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Moskovaa vastaan kohdistettujen lennokkihyökkäysten kerrotaan aiheuttaneen suurta hermostuneisuutta venäläisten keskuudessa, joista monet olivat olettaneet maan aloittaman sodan olleen suhteellisen kaukana Ukrainassa.

Osa lennokeista vaikuttaa suunnanneen tarkoituksella kohti eliitin suosimaa Rubljovkan asuinaluetta. Alueella asuva Elena Jurgeneva kertoo Financial Timesille heränneensä kovaan räjähdykseen, joka oli värisyttänyt rakennuksen seiniä.

Luksusasuntojen myyntiin keskittynyt kiinteistönvälittäjä toteaa havainneensa heti muutoksen asiakkaiden toiveissa.

– Monet vaikuttavat ahdistuneilta ja ovat kyselleet asunnoista, joissa olisi bunkkeri tai ainakin kellari, Jurgeneva sanoo.

Toiveisiin sopii ainakin yksi Jurgenevan välittämistä kiinteistöistä. Sen yhteydestä löytyy 200 neliömetrin kokoinen teräbetonibunkkeri, jonka avulla omistajat ”selviävät mistä vain yllättävästä tilanteesta turvallisesti ja jopa mukavasti”.

Asiantuntijat uskovat viimeaikaisten iskujen herättäneen turvattomuuden tunnetta venäläisissä nostamalla esille muun muassa ilmapuolustuksesta löytyviä aukkoja. Taistelukentällä saavutukset ovat jääneet vähäisiksi. Mittavia tappioita talvihyökkäyksissä kärsineet venäläisjoukot on määrätty pääosin puolustuskannalle valmistautumaan Ukrainan odotettuun vastahyökkäykseen.

Carnegie-ajatuspajan vanhempi tutkija Tatjana Stanovaja arvioi Kremlin joutuneen tapausten vuoksi puolustuskannalle. Viestinnässä iskujen merkitystä on yritetty vähätellä.

– Tavoitteena on välttää tilanteen lietsomista. Kukaan Kremlissä ei halua, että ihmiset heräisivät, Stanovaja toteaa FT:lle.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)