Verkkouutiset

Hyökkäysten kerrotaan jatkuvan edelleen. PIXABAY

Microsoft varoittaa: Kiinan hakkerit hyökkäävät USA:n kriittisiin toimialoihin

Vakoilun taustalla kerrotaan olevan valtion tukema hakkeriryhmä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kiinan valtion tukemat hakkerit ovat vaarantaneet Yhdysvaltojen ”kriittistä kyberinfrastruktuuria” tekemällä hyökkäyksiä useille eri toimialoille, ohjelmistoyhtiö Microsoft varoittaa. Asiasta kertoo yhdysvaltalainen CNBC.

Kyseinen hakkeriryhmä on nimetty Volt Typhooniksi, joka on toiminut vuodesta 2021 lähtien.

Hyökkäysten kerrotaan jatkuvan edelleen. Hakkerit eivät tiettävästi ole pyrkineet tekemään kohteilleen suoraa vahinkoa, vaan keräämään kohteista tietoa ja vakoilemaan niitä. Tämän arvioidaan johtuvan siitä, että hakkerit haluavat ennen vahinkojen aiheuttamista kerätä kohteistaan mahdollisimman paljon tietoa.

Microsoftin mukaan Volt Typhoon on esimerkiksi onnistunut soluttautumaan yritysten suljettuihin tietojärjestelmiin ja varastamaan niistä tietoja.

Turvallisuusvirasto NSA ja Microsoft ovat varoittaneet hakkeroinnin kohteita ja antaneet näille toimintaohjeita. Microsoftin mukaan lähes kaikki kriittiset sektorit, mukaan lukien viestintä, kuljetus ja merenkulkuala, ovat vakoilun piirissä.

Kiina on kiistänyt olevansa vakoilun takana. Kiinan valtion tukema China Daily on kiistänyt Microsoftin epäilykset, ja kuitannut niiden olevan ”poliittista propagandaa”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)