Verkkouutiset

Mikrosirujen valmistuksessa käytetty laite. / ASML Holding

Kiinalaishakkerit iskivät lännen tärkeimpiin salaisuuksiin

Hollantilaisen mikrosiruvalmistajan salaisuuksia vakoiltiin kahden vuoden ajan.

Kiinalainen hakkeriryhmä onnistui vakoilemaan yli kahden vuoden ajan hollantilaisen mikrosiruvalmistaja NXP:n toimintaa.

NXP on yksi merkittävimmistä länsimaisista siruvalmistajista.

Asiasta uutisoi Tom’s Hardware.

Länsimaat ovat pyrkineet estämään modernien mikrosirujen toimittamisen Kiinaan. Kiinan oma mikrosirutuotanto on teknologialtaan vuosia länsimaita jäljessä.

Esimerkiksi Yhdysvallat on asettanut pakotteita Kiinaa kohtaan, jotka estävät nykyaikaisten mikrosirujen myymisen Kiinalle.

Mikrosirut kuuluvat kaksikäyttötuotteisiin, joita voidaan käyttää siviiliteknologian ohella myös sotilaallisiin tarkoitusperiin. Mikrosiruista on tullut yksi länsimaiden ja Kiinan välisen kamppailun välineistä. Rajoittamalla mikrosirujen vientiä länsi kykenee hidastamaan Kiinan kehittymistä.

Kiina on pyrkinyt voimakkaasti kehittämään omaa sirutuotantoaan. Tulokset ovat tähän saakka jääneet laihoiksi.

Vaikka tekniikaltaan vanhentuneet mikrosirut kelpaavat esimerkiksi autoteollisuuden tarpeisiin, niillä ei rakenneta älypuhelimia tai kehittyneitä asejärjestelmiä. Kehittääkseen omaa tuotantoaan on Kiina turvautunut aggressiiviseen teollisuusvakoiluun.

Mikrosiruvalmistajien valmistusprosessit ovat siksi erittäin tarkasti varjeltuja salaisuuksia. Tietomurrollaan kiinalainen hakkeriryhmä kykeni tarkkailemaan NXP:n siruvalmistukseen liittyviä tietoja.

Yhtiön mukaan hakkeriryhmän saama data ei kuitenkaan mahdollista yhtiön tuotantoprosessien ja mallien kopiointia suoraan.

NXP sanoo vahvistaneensa tietoturvaansa murron jälkeen.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta ,

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)