Verkkouutiset

Kiinalainen J-11-hävittäjä. Wikimedia Commons / Taiwanin puolustusministeriö

Kiina lähetti yli 100 sotilaskonetta Taiwania kohti

Kyseessä sanotaan olevan suurin määrä tunnistettuja kiinalaiskoneita ”viime aikoina”.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Taiwanin puolustusministeriö kertoi maanantaiaamuna Kiinan asevoimien lähettäneen 103 sotilaslentokonetta ja yhdeksän sota-alusta Taiwanin saarta kohti viimeisen vuorokauden aikana.

Näistä kiinalaiskoneista 40 kerrotaan ylittäneen Taiwaninsalmen keskilinjan ja tunkeutuneen Taiwanin ilmapuolustuksen tunnistusvyöhykkeelle.

Kiina pitää Taiwania maakuntanaan. Kiina on lähettänyt säännöllisesti hävittäjiä ja sota-aluksia Taiwanin ilma- ja meripuolustusalueen lähelle jo vuosien ajan. Kiina on todennut liittävänsä Taiwanin itseensä ajan myötä, vaikka operaatio vaatisi voimankäyttöä. USA on tukenut Taiwania pitkään muun muassa aseavulla, mutta ei ole virallisesti tunnustanut sitä itsenäiseksi valtioksi.

Kiina lähetti viime viikolla laivastonsa aluksia Taiwanin vesialueiden lähistölle sotaharjoituksiin, jotka järjestettiin sen jälkeen, kun Yhdysvaltojen ja Kanadan sota-alukset olivat seilanneet Taiwaninsalmen läpi.

Taiwanin puolustusministeriö kuvaili Kiinan toimia ”häirinnäksi” ja varoitti niiden voivan kärjistyä tämänhetkisessä jännittyneessä tilanteessa, kertoo uutissivusto Deutsche Welle.

– Kehotamme Pekingin viranomaisia kantamaan vastuunsa ja lopettamaan välittömästi tämänkaltaisen tuhoisan sotilaallisen toiminnan, ministeriö totesi lausunnossaan.

Kiinan puolustusministeriö ei ole kommentoinut tilannetta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)